nagy siker volt

2020.01.30. 13:35

Taroltak a Pilátus című film alkotói

A Szabó Magda regényéből készült tévéfilm Milánóban a legjobb film mellett a legjobb rendező, a legjobb színésznő, a legjobb operatőr és a legjobb vágó díját is elnyerte.

A legjobb film díjával együtt összesen öt elismerést kapott a Pilátus című magyar tévéfilm a Milánói Filmdíjak átadóján (MIFF Awards).

Dombrovszky Linda a legjobb rendező, Hámori Ildikó a legjobb színésznő, Hartung Dávid a legjobb operatőr és Mezei Áron a legjobb vágó díját nyerte el

- közölte a Nemzeti Filmintézet.

Január 29-én a Szabó Magda regényéből készült film vetítését követően tartották a díjátadó gálát, amelyen az alkotók is részt vettek.

Szabó Magda regénye nagy siker volt Olaszországban, 2007-ben Anfora Centroeuropa díjjal tüntették ki.

A Milánói Filmdíjakat (MIFF Awards) immár 19 éve adják át, Olaszország egyik rangos filmes eseménye, melyen a Leonardo Da Vinci Film Society tagjai választják ki a nyerteseket, a Da Vinci lovas szobrok gazdáit. Tavaly Bernardo Bertolucci és Vittorio Storaro, azelőtt pedig Claudia Cardinale kapta a milánói rendezvény életműdíját, az elmúlt években a díjazottak között volt többek között Peter Falk, Danny De Vito, Renée Zellweger és Steven Soderbergh.

A Pilátus című tévéfilm a Cross Dot Film gyártásában készült a Magyar Média Mecenatúra program támogatásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában