A súgó

2020.01.06. 08:16

Különleges darabban játszanak a Nemzeti Színház fiatal színészei (videó)

Berettyán Nándor darabját vasárnap este mutatták be.

Fotós: Eori_Szabo_Zsolt

A súgó című darabot mutatták be vasárnap este a Nemzeti Színházban, amit Berettyán Nándor írt és rendezett

– írja az Origo.

A színészek elkezdik az előadást. Egyikük belekezd a monológjába, aztán a végén kiderül: tovább nem tudja a szöveget. Sem ő, sem a többi színész. Várják, hogy majd a súgó segít. De a súgó eltűnt – nincs segítség. A színészek pedig elkezdenek valamit. Valami előadásfélét. Van, aki esetlenül, van, aki viccesen, egyikük kétségbeesetten, míg a másik kételkedve vagy bizonytalanul. De mire mennek súgó nélkül?

A súgó című előadás egy gondolati játék: mi történhet, ha nincs, aki segít. Mit tehetünk? Kire támaszkodhatunk, hogy ne álljunk ugyanolyan kiszolgáltatottan a világban, ahogy az előadás közben a színészek a színpadon?

A darabban a Nemzeti Színház fiatal színészei játszanak.

A szerepekben Ács Esztert, Barta Ágnest, Katona Kingát, Berettyán Sándort, Bordás Rolandot, Mészáros Martint és Szabó Sebestyén Lászlót láthatjuk – aki egyébként a produkció zenéjét is írta.

Az előadás bevallottan Valere Novarina, az egyik legnagyobb élő színházrendező hatására készült.

Borítókép: részlet A súgó című darabból

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában