musical

2020.01.28. 16:06

A La Mancha lovagját mutatják be az operettszínházban

A darabban elhangzó dalok és zene felejthetetlen.

Eger, 2017. március 21. Nagy Lóránt (b) Don Quijote szerepében Dale Wassermann - Mitch Leigh - Joe Darion La Mancha lovagja címû musicaljének próbáján az egri Gárdonyi Géza Színházban 2017. március 20-án. A darabot Blaskó Balázs rendezésében 2017. március 24-én mutatják be. MTI Fotó: Komka Péter

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

Hosszú szünet után a Budapesti Operettszínház ismét színpadra állítja a La Mancha lovagja című musicalt. Az olvasópróbák tegnap kezdődtek, a bemutató március 20-án lesz, majd hármas szereposztásban játsszák a világsikerű darabot Vincze Balázs rendezésében – írja a Magyar Nemzet.

Don Quijote/Cervantes szerepében Szabó P. Szilvesztert, Németh Attilát és Nagy Lórántot láthatjuk, Sanchót Kerényi Miklós Máté, Serbán Attila, illetve Sándor Péter alakítja, Peller Anna, Nádasi Veronika és Dancs Annamari lesz Aldonza/Dulcinea.

A többi szerepben is ismert nevekkel találkozunk, mint például Bálint Ádám, Mészáros Árpád Zsolt, Kalocsai Zsuzsa, Vágó Zsuzsi, Magócs Ottó. A díszletet Erdős Júlia Luca, a jelmezeket Fekete Katalin tervezi, a zenei vezető Bolba Tamás.

Miguel de Cervantes a spanyol irodalom máig legismertebb képviselője, a Don Quijote pedig az első, mai értelemben vett regény. A búsképű lovag szívbemarkoló története írójának sikert nem hozott, de halhatatlanságot igen. A számtalan feldolgozásból is kiemelkedik a La Mancha lovagja című musical, amelynek bemutatója 1965. november 22-én volt a washingtoni Square Színházban, Európában Madridban debütált, a budapesti ősbemutató pedig az operettszínházban volt 1971-ben, a címszerepben Darvas Ivánnal.

A musicalben elhangzó dalok és zene felejthetetlen, az üzenet pedig időtálló: a reményt nem szabad feladni „bármerről fújjon a szél”, hogy a világban egyszer majd a gyengédség, a szolidaritás fog uralkodni, a nemeslelkűség, a tisztaság nem üres frázis, létezik feltétel nélküli szeretet, ragaszkodás, ahogy Sancho énekli: „Ha bármi ér, / Hű barátja és fegyverhordozója, / Míg csak él.”

Borítókép: illusztráció / Nagy Lóránt (b) Don Quijote szerepében Dale Wassermann – Mitch Leigh – Joe Darion La Mancha lovagja című musicaljének próbáján az egri Gárdonyi Géza Színházban 2017. március 20-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában