Évről évre hazajárni

2019.08.09. 11:09

Továbbképzésekkel és koncertekkel várták a táborozókat

Huszonhat évvel ezelőtt Miskolcon rendezték meg az első Gitármánia tábort – akkor még csak gitárosoknak. Idén már 350-en jelentkeztek az évek alatt Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor névre keresztelt rendezvényre.

Forrás: kultura.hu

Fotó: Bertalan Johanna

Eleinte kicsi, családias rendezvény volt a gitártábor. A szervező, Andrásik Remo és családja, barátai maguk gondoskodtak az ebédről és vacsoráról. Már akkor érződött: ez olyasvalami, amit nem szabad annyiban hagyni, amihez ragaszkodni kell – írja a kultura.hu.

Tizenhat évvel ezelőtt a tábor a szolnoki Tiszavirág Camping területére költözött. Már nem csak gitárosokat vártak, hiszen több zenésznek több helyre is van szüksége. Idén már 350 résztvevő volt: kisebbek, nagyobbak, visszajárók és újak egyaránt. Van köztük, aki izgul, még keresi a helyét, mások hatalmas mosolyok és ölelések közepette üdvözlik egymást.

A Gitármánia Tábor mára Magyarország egyik legnagyobb könnyűzenei szakmai találkozójának számít.

Valamennyi alaphangszer és zenei „társterület” (gitár, basszusgitár, dob, billentyű, ének, hang-, színpad-, vizuál- és stúdiótechnika, hangszerépítés, elektronikus zene, szövegírás, zenei marketingkommunikáció, szerzői és előadói jogok) kezdő és haladó oktatása, megismertetése, bemutatása zajlik, és mindez nem áll meg egy előadásnál.

A tábor oktatói, akik mind kiváló zenészek, szakemberek, a színpadról vagy az előadói székből távozva ott ülnek az ifjúsági büfében, hogy bárki bármikor odamehessen hozzájuk.

Idén a több mint 10 állandó óra mellett a táborlakók 45 kurzuson és 14 koncerten vehettek részt, nem beszélve a közös esti örömzenélésekről. Fellépett többek közt a Fatal Error, a Gypo Circus, a Fangler’s, Little G Weevil.

A hangszeres oktatások, tematikus kurzusok, zenekari órák mellett – amelyek arra szolgálnak, hogy a táborlakók számára is világossá váljon, a közös zenélés mekkora öröm – napi két-három koncerten vehetnek részt a jelentkezők.

Hosszú évek óta visszajáró „vendég” a Roy és Ádám trió, többször megfordult már itt a Margaret Island – melynek két tagja a táborban találkozott –, az AWS – akiket szintén több múltbéli szál is a táborhoz köt –, de felléptek itt már olyan külföldi előadók is, mint például Richard Bona.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában