Profiknak és amatőröknek

2019.03.20. 16:30

Ha Lynch megihleti, forgasson vagy kattintson!

Filmes és fotós pályázatot hirdettek a Műcsarnokban látható David Lynch-kiállításhoz kapcsolódóan.

David Lynch amerikai filmrendező, zenész, vizuális művész Small Stories/Kis történetek című fotókiállítása a FotóFesztiválon a Műcsarnokban 2019. február 28-án. MTI/Mónus Márton

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

Mint arról portálunk is beszámolt, március 1. óta látogatható David Lynch amerikai filmrendező, zenész, vizuális művész Small Stories / Kis történetek című fotókiállítása a Műcsarnokban. Az 55 fotóból álló válogatás 2013-ban született, a kiállítás sorozatokból és egyedi képekből áll.

A tárlathoz kapcsolódóan a Budapest FotóFesztivál szervezője és a Műcsarnok közös pályázatot hirdetett, melyre az alábbi kategóriákban lehet nevezni:

„Kis történetek, kis titkok” professzionális rövidfilm pályázat

Olyan pályaműveket vár a zsűri, amelyek David Lynch munkásságától, és különösképpen mostani budapesti kiállításától inspirálódva, az ő szellemiségéhez hűen, de egyéni módon tárják föl és mutatják be a film esz­közeivel Lynch alkotói világának karakterét, képi világának és hangi univerzumának roppant változatos, markánsan egyedi jellegét. A kiírók alapos és elmélyült videó munkákat várnak, de a David Lynch-re annyira jellemző finom iróniát is szeretnék viszontlátni. Olyanokat, amelyek képesek bejárni a józan realitás és a béklyók nélküli szürrealitás határvidékeit.

David Lynch amerikai filmrendező, zenész, vizuális művész Small Stories/Kis történetek című fotókiállítása a FotóFesztiválon a Műcsarnokban 2019. február 28-án.
Fotó: Mónus Márton / MTI

 

„Gyermekkori (rém)álmok” nyílt fotópályázat

A kiírók olyan munkákat várnak, amelyek David Lynch mun­kásságától, különösképpen mostani budapesti kiállításától inspirálódva, az ő szellemiségéhez hűen, de egyéni módon tár­ják föl és mutatják be a fotográfia eszközeivel a gyermekkor vizuális emlékeit, a gyakran rejtőző, néha félig a tudatalattiban szunnyadó, s nem is mindig kellemes, melengető vagy boldo­gító képeket.

Pályaművek az alábbi kategóriákban adhatók be:

• „Gyermekkori (rém)álmok” (egyedi)

• „Gyermekkori (rém)álmok” (sorozat)

A nevezés díjmentes, jelentkezni kizárólag online lehet erre a linkre kattintva. A pályázat zsűrizése anonim, de a feladatot mindkét fő kategóriában szakmai zsűri látja el.

A pályaművek beadási határideje egységesen: 2019. május 10. 12.00 óra.

A részletes pályázati kiírás és további tudnivalók megtalálhatók a Műcsarnok honlapján.

Borítókép: David Lynch Small Stories/Kis történetek című fotókiállítása a FotóFesztiválon a Műcsarnokban 2019. február 28-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában