Szakrális művészet

2019.02.20. 06:00

Már lehet jelentkezni az Ars Sacra fesztiválra

A fesztivál és a Nyitott Templomok Napja programjai közé, illetve az ezekkel párhuzamosan futó filmfesztiválra is várják a regisztrálókat.

A 2019. szeptember 14. és 22. között megrendezésre kerülő XIII. Ars Sacra Fesztivál mottója: „Legyetek mindnyájan egy!” (Jn 17,21) A fesztivál július 15-ig várja a történelmi egyházak és a kulturális intézmények jelentkezését olyan programokkal, amelyek a művészet eszközeivel mutatja be az európai kultúra szakrális értékeit – áll a szervezők közleményében.

A fesztiválhoz kapcsolódik a Nyitott Templomok Napja, amelynek keretében országosan több mint száz templom várja a betérőket lelki programokkal.

A szervezők hívják a csatlakozni vágyó történelmi egyházak képviselőit, akik a rendezvény idején szívesen kitárják templomaik kapuit és megmutatják művészi és spirituális gazdagságát.

Mindemellett a rendezvénnyel párhuzamosan futó Filmfesztiválra is lehet nevezni, egész estés dokumentumfilm, rövid dokumentumfilm és rövidfilm kategóriában. A filmek beérkezését június 30-ig várják.

Nevezési feltételek, technikai információk és jelentkezés a www.ars-sacra.hu/filmfesztival oldalon.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában