nagyszabású produkció

2018.09.10. 21:47

Színdarabbal emlékeznek a pákozdi csata 170. évfordulójára

A zenés történelmi játék szeptember 29-én tekinthető meg ingyenesen a Pákozdi Katonai Emlékparkban.

Zenés történelmi játékkal emlékeznek a pákozdi csata 170. évfordulójára az 1848-as ütközet helyszínén és időpontjában – írta az MTI-hez eljuttatott közleményében az Esztrád Színház.

A 70 perces produkciót Koltay Gábor rendezte, közreműködik mások mellett Varga Miklós, Vadkerti Imre, Papadimitriu Athina, Sipos Imre, Makrai Pál, Varga Vivien, Varga Szabolcs és Sipos Áron, továbbá a makói Forgatós és a szegvári Dobbantó táncegyüttes 80 felnőtt és gyerektáncosa, 150 hagyományőrző gyalogos, 70 lovas és több száz Ifjú Nemzetőr.

A történelmi játék történész szakértője és egyben a zenemű narrátora Hermann Róbert történész lesz, a koreográfus Doktor László, a zenét Koltay Gergely és a Kormorán együttes jegyzi.

A szeptember 29-i előadást a Pákozdi Katonai Emlékparkban, az emlékmű körüli domboldalon tartják, megtekintése ingyenes, az előadás élvezhetőségét két nagyméretű kivetítő is biztosítja majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában