tisztelet-kegyelet

2018.01.28. 14:20

Tíz év után a Sportarénában lép fel a 100 tagú Cigányzenekar

Ökrös Oszkár Kossuth-díjas cimbalomművész emlékére lépnek fel.

A 100 tagú Cigányzenekar február 25-én a Papp László Budapest Sportarénában tartja évadnyitó koncertjét, amelyet a zenekar szólistája, a januárban elhunyt Ökrös Oszkár Kossuth-díjas cimbalomművész emlékére ajánlanak.

Beke Farkas Nándor, a 100 tagú Cigányzenekar vezetője lmondta, hogy Ökrös Oszkár készült a koncertre, hirtelen ment el, minden előjel nélkül, a kiváló művész halála pótolhatatlan veszteség.

Ökrös Oszkár a második Kossuth-díjas cimbalomművész volt, Rácz Aladár után ötven évvel kapta meg ismét cimbalomművész ezt a díjat.

„A zenekar számára is rendkívüli jelentőségű volt a díj, ami az egész zenészvilág és a szakma iránti megbecsülést egyaránt jelképezi”

- mondta a zenekarvezető.

A világhírű művész temetése február 2-án lesz a budapesti Ávilai Nagy Szent Teréz-plébániatemplom altemplomában kialakított urnatemetőben, 13 órakor. A kegyeletet a szertartás előtt, 12 órától lehet leróni, a zenésztársak élőzenés búcsúztatóját a kivetítőkön lehet követni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában