durva baleset

2021.09.19. 16:53

Épp a kisfiát kötötte be a gyerekülésbe a magyar apuka, amikor rémisztő dolog történt

Cserbenhagyással vádolnak egy 71 éves sofőrt, aki kis híján tragédiát okozott júliusban Kaposfüreden, amikor neikütközött egy az út szélén várakozó autónak.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az ügy adatai alapján a 71 éves mezőcsokonyai sofőr Kaposfüreden autózott július 16-án, este 20 óra után, amikor kellő oldaltávolság megtartása nélkül próbált meg kikerülni egy, az úttest jobb szélén, szabályosan várakozó személyautót – olvasható a Police.hu oldalon a Ripost cikke szerint.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint azonban a manőver nem sikerült, és az idős sofőr az autó bal hátsó, részben nyitott ajtajának ütközött.

Az ajtó mögött éppen fiát csatolta be a gyermekülésbe egy 34 éves férfi, aki a személyi sérülést[3] csak azzal tudta elkerülni, hogy fellépett a jármű küszöbére.

Az idős autóvezetőt a rendőrök még aznap éjjel előállították a Kaposvári Rendőrkapitányságra, ahol cserbenhagyás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A férfi vallomása során azt mondta, hogy megijedt az ütközéstől, ezért hajtott tovább.

„A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az eljárás során keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldték meg a Kaposvári Járási Ügyészségnek” – írják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában