Hallgassa élőben!
Fotó: Metropol / olvasói fotó

Sokkoló kutyatámadás Budapesten

Megvadult kutyák támadtak rá néhány lovaglóra a Merzse mocsár Vecsés felőli oldalán. A kutyák több helyen is megsebesítették az egyik lovat, amelyen egy 15 éves lány ült.

„Láttuk, hogy sétálnak előttünk az úton – idézte fel a Metropolnak a szörnyűséget a lovasedző. – Hangosan kiabáltam, hogy álljunk meg. Bár még messze voltunk, de a kutyák észrevettek, és elkezdtek eszeveszetten rohanni felénk. Két nő volt velük, az egyikük folyamatosan ordibált, de nem tudta visszahívni őket. Megálltunk, mintha jéggé dermedtünk volna. Gondoltuk, ha nem mozgunk, nem lesz baj.

Egy darabig csak hangosan ugatva rohangáltak körülöttünk, és szagolgatták a ló lábát. Közben a gazdájuk ordított, de nem tudta megfogni őket. A kislány alatti ló, Gina, a körülményekhez képest nagyon nyugodtan állt, meg sem mozdult, viszont az én lovam, Roxy elkezdett idegesen toporzékolni.

Aztán egyszer csak az egyik kutya elkezdett felugrálni Gina szügyére és nyakára, és közben harapta, ahol érte. Közben csatlakozott a támadáshoz egy másik eb is.

A nő eközben csak ordított, de nem segített, nem jött közelebb két-három méternél. Ez már sok volt Ginának is, és az első patájával ijedtében a kutya felé csapott. Közben

Fanni, a rajta ülő kislány csak a tapasztalatának köszönhette, hogy nem esett le, és nem őt kezdték el harapni a kutyák”

– idézte fel az eset részleteit a lapnak Vágó Tímea lovasedző, aki maga is jelen volt az esetkor.

Mivel az agresszív falka nem tágított, így Tímea úgy döntött, a legjobb, ha gyorsan elmenekülnek a helyszínről. Az acsarkodó ebek üldözőbe vették őket, de nem bírták tartani a lépést a lovakkal, így végül sikerült lerázni őket. Az eset azonban nem ért megnyugtató véget, hiszen az oltást igazoló kutyatulajdonos azóta sem jelentkezett.

Egy hozzászóló hasonló esetről számolt be

Egy Adrienn nevű hölgy arról számolt be a poszt alatt, hogy a környéken vele is történt hasonló atrocitás. Éppen mudi fajtájú kutyájával sétált, amikor egy néhány fős Boston terrierekre hasonlító kutyafalka támadta meg pórázon levő kedvencét. Az ő esetében azért nem történt komolyabb baj, mert elengedte pórázról a mudit, aki így el tudott menekülni a megvadult kutyák elől.

Dosszié
A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Kókuszos desszertek karácsonyra

Hozzászólások

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Mákos guba egyszerűen
Hirdetés
Egy nagy születésnapi ünnepség és egy hatalmas köszönet a munkatársainknak!
Hirdetés
Mindennapok hősei: TEAMS WORK.
Első látványtervek!
Elkészült a Budavári Palota részletes felmérése
agrárkamara / 2 perce
Egekben a műtrágya ára, gondban a gazdák, Brüsszel nehezíti a pályát (galéria)
Egy szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozó gazdálkodó korábban hektáronként 80 ezer, jelenleg mintegy 250 ezer forintért jut hozzá a műtrágyához.
covid-19 / 12 perce
Ab: nem alkotmányellenes az egészségügyi dolgozók kötelező védőoltása
Űrversenyben / 21 perce
Magáncégekkel építtet űrállomást a NASA
értékmentés / 39 perce
Kövér László: a közös kultúrkincsünk van veszélyben
állatkavalkád / 44 perce
Mikulásprogramokkal várja a családokat az Állatkert vasárnap
kutatás / 45 perce
Több gyereket diagnosztizálnak autizmussal fiatalabb korban Amerikában
Rendkívüli ülést tartottak / 48 perce
A Kőbánya SC nem vonja meg a bizalmat Turi Györgytől