Krimi

2023.04.08. 19:26

Elfajult a húsvét: 160 nyulat mentettek ki egy garázsból

A tulajdonosok négy húsvéti nyúllal kezdtek, de hagyták az állatokat kontroll nélkül szaporodni.

illusztráció

Forrás: Shuttestock

Fotó: schubbel

Az angliai Great Eastonban élő tulajdonosok mindössze négy nyúllal kezdtek, de hagyták az állatokat kontroll nélkül szaporodni. Az állatvédő szervezet, az RSCPA egymásra rakott kis ketrecekben talált rá a több mint 160 nyúlra a garázsban, volt olyan ketrec, amiben hat állat lapult - írja az Origo. 

 

Ez egy nagyon jó példa arra, hogy milyen problémákkal szembesülhetnek azok a nyúltulajdonosok, akik elmulasztják ivartalanítani a nyulakat, és az állatok végül teljesen elszaporodnak

 

– mondta Richard Durant, az RSPCA felügyelője a BBC online portájának, aki segített a nyulak megmentésében. – A tulajdonosok elmondták, hogy megpróbálták szétválasztani őket, de nem voltak elég gyorsak, és a nyulak újra és újra elszaporodtak; elmondták, hogy a helyzet teljesen kicsúszott a kezükből.

Egy kis garázyba volt bezsúfolva rengeteg nyuszi
Forrás: Origo

 

Az emberek egyszerűen bemennek a kertészeti központokba, a mezőgazdasági boltokba vagy az állatkereskedésekbe, ahol a gyerekek kisnyulakat látnak, így gyakran impulzusból viszik haza őket, és nem gondolkodtak rajta

 

– mutatott rá Jon Beresford, a szervezet vezetője. – Az emberek azt hiszik, hogy könnyen gondozható házi kedvencek, és be lehet őket zárni egy ketrecbe, de nem. Hozzátette: ma már a nyulak - éppen a húsvéti időszak miatt - a leginkább bántalmazott és elhanyagolt állatoknak számítnak.

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában