Krimi

2023.03.03. 13:16

Meghalt egy 2,5 éves kisfiú, letartóztatták a nevelőanyát

A gyerek pár óra alatt belehalt a sérüléseibe.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: movchanzemtsova

A megalapozott gyanú szerint a nő február 26-án, a késő délutáni órákban polgári lakóhelyén a nála mint nevelőszülőnél ideiglenes hatállyal elhelyezett kétéves és öt hónapos kisfiút – annak szófogadatlan viselkedése miatt – olyan súlyosan bántalmazta, hogy a gyermek röviddel a cselekmény után elhalálozott - írja a haon.hu.

A tenyek.hu úgy tudja: egy fiatal házaspár a borzalmas ügy érintettje, akik saját gyermekük mellett nevelőszülőként gondoskodtak a mindössze kétéves Danikáról, Polgáron. Információik szerint a kisfiú valószínűleg rosszul viselkedhetett, ezért nevelőanyja megfogta a karját és megrángatta, de ezt olyan erősen tette, hogy a gyerek emiatt elesett és több helyen megütötte magát a házuk oldalán lévő lépcsőben.

Mivel a kisfiú nagyon sírt, így a szülők úgy döntöttek, beviszik őt az ügyeletre, Danika azonban olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy nem sokkal később meghalt.

Polgáron, ebben az utcában történt a szörnyű haláleset.
Fotós: Kiss Annamarie / Forrás: haon.hu

A Debreceni Járásbíróság március 3-án egy hónapra elrendelte a nő letartóztatását. 

A nevelőszülő ellen halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a rendőrség.

A nyomozási bírónak a gyanúsított nem ismerte el, hogy bántalmazta volna a gyermeket.

A haon.hu helyszíni riportban igyekezett minél többet megtudni a tragikus esetről. Azt írják, hogy a szomszédok szerint kedves, jóravaló emberek Danika nevelőszülei, akik szerint biztosan nem bántották a gyereket, de nem mindenki van meggyőződve Polgáron a nő ártatlanságáról. Egy gyermekével sétáló anyuka azt mondta, ellentmondásos dolgokat hallott:

Nem tudom, mit gondoljak az egészről. Állítólag gyakran durván bántak vele, mivel nem a saját gyerekük volt. Mindig tele volt kék-zöld foltokkal, és a hátán is zúzódások voltak. A baleset idején is be volt gipszelve a lába. Nem tudom, hogy egy két fokos lépcsőről hogy eshetett akkorát, hogy ne élje túl.

A teljes helyszíni riport ide kattintva olvasható.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!