Krimi

2023.01.24. 10:14

Vigyázat! Hamis húszezresek kerültek forgalomba

Több száz hamis húszezrest találtak budapesti boltokban.

Ügyes hamisítványok készültek, nehéz volt kiszúrni.

Forrás: police.hu

A veszélyre egy budapesti boltos hívta fel a figyelmet. Az eset kapcsán a rendőrség is nyomozásba kezdett. Most elfogtak három férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy hamis 20 ezer forintos és 100 eurós bankjegyeket hoztak forgalomba - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda az MTI-vel.

A Készenléti rendőrség kiderítette, három férfi több helyszínen készítette a hamis bankjegyeket tavaly májsutól kezdődően. A gyanú szerint a 29 éves P. Péter kezdte meg a gyártást. A beváltásban a 30 éves I. Norbert is segítette, aki a hamis pénzzel főként budapesti üzletekben, kisebb értékben például dohányterméket, croissont-t vásárolt. Az ebből származó bevételeket elosztották. 

Euróval is próbálkoztak, az még jobban megérte volna, de nem jött be...
Forrás: police.hu

Összesen 237 hamis bankó került így a pénzpiacra.

P. Péter nem állt meg a magyar pénz hamisításánál, legalább 40 darab 100 euróst is gyártott, amelyet ismerősének, M. Istvánnak adott át, hogy az továbbértékesítse.

A magyar rendőrök január 11-én három budapesti helyszínen tartottak kutatást, a bizonyítékokat lefoglalták, és mindhárom gyanúsítottat elfogták. 

 

Ha arra gyanakszik, hogy hamis pénzt akarnak önnek átadni, ne fogadja el! Ha már átvette, tegyen bejelentést a legközelebbi rendőri szervnél! Bűncselekményt követ el az is, aki olyan bankjegyet ad ki a kezéből, amelyről sejti vagy tudja, hogy hamis.

 

A Magyar Nemzeti Bank összegyűjtötte az összes fontos információt, miről lehet megismerni a hamis bankjegyeket: ezt ide kattintva lehet elolvasni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!