Krimi

2022.12.21. 14:44

Ez lenne az egyetlen elfogadható ítélet: megszólalt a vádemelés után a megvakított kemecsei édesanya családja

Életfogytig tartó fegyházbüntetést indítványoz az ügyészség azzal a férfival szemben, aki ez év februárjában fojtogatta barátnőjét, majd mindkét szemét kinyomta - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szerdán az MTI-vel.

Fotó: YouTube / PoliceHungary

A vádirat szerint a 35 éves férfi és a sértett 2020 júliusától szerelmi kapcsolatban volt, ami többször megszakadt. Idén február elején a vádlott - békülési szándékkal - többször felkereste lakóhelyén barátnőjét.

Február 5-én kihívta beszélgetni az udvarra, ott vitába keveredtek. A vádlott megragadta a sértettet és a családi ház közelében lévő üres telekre vonszolta, ahol ölési szándékkal fojtogatni kezdte.

A nő próbált védekezni, kiabált és a férfi ujjait is megharapta. Ekkor a vádlott nagy erővel, puszta kézzel kinyomta a nő mindkét szemgolyóját, amitől a sértett elvesztette az eszméletét. A férfi úgy gondolta, hogy a sértett meghalt, ezért felhagyott a bántalmazással.

A sértett korábbi kiáltozására ekkor értek a helyszínre a szomszédok, láttukra a vádlott elszökött a helyszínről, de a hatóságok napokon belül elfogták.

A nő életét az mentette meg, hogy azonnal kórházba szállították, de a látását elveszítette.

"A letartóztatásban lévő, erőszakos többszörös visszaesőnek minősülő" férfit az ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja - írták a közleményben.

Ez lenne az egyetlen elfogadható ítélet – mondta szerdán a Borsnak Lakatos Róbert, Gabriella testvére, a korábban szociális munkásként is dolgozó lelkész.

Az a nyomorult teljesen tönkretette Gabica és az egész családom életét. 

Ez az ember a mai napig nem kért bocsánatot a testvéremtől – fakadt ki Róbert.

A sértett és szerettei egyáltalán nem bánnák, ha Gy. Attila a rácsok mögött töltené életének hátralevő részét. 

Borítókép: illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!