Krimi

2022.11.24. 20:56

Egy kisgyermek holttestét találták meg a tűzoltók egy kisdombegyházi tűzben

Egy parasztház teljes terjedelmében égett Kisdombegyházon, Békés megyében. Egy kétéves gyermek életét vesztette.

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Mire kiértek a hivatásos tűzoltók, már teljes terjedelmében égett a 70 négyzetméteres parasztház – ismertették a katasztrófavédelemnél. 

 

Az épületben hárman tartózkodtak, egy kétéves gyermek, egy 17 éves fiatal és egy 68 éves nő. Utóbbi két ember ki tudott menekülni, de a kisfiút nem sikerült kimenteni, ő a helyszínen életét vesztette. 

 

A lángokat a mezőkovácsházi és orosházi tűzoltók fojtották el. A tűz miatt a ház lakhatatlanná vált. Arra, hogy mi miatt gyulladt ki az épület, tűzvizsgálati eljárás derít fényt – írja a beol.hu.

A mentőknél elmondták, hogy a békéscsabai mentésirányítás egy esetkocsit és egy mentőkocsit indított a helyszínre. A szakemberek egy középkorú férfit láttak el, aki füstmérgezést szenvedett, a helyszíni ellátást követően kórházba szállították. A gyermeken nem lehetett segíteni, a tűzben életét vesztette.

 

Magyar Zsolt, Kisdombegyház polgármestere megrendülten nyilatkozott, azt mondta, a család négy gyermeket nevel, a szülők dolgozni voltak, a nagymama volt otthon, amikor a lángok felcsaptak. Úgy tudják a falubeliek, a legkisebbik gyermek lelte halálát a tűzben. A helyszínt lezárták, nagy erőkkel érkeztek tűzoltók, mentők, rendőrök a helyszínre.

 

– Porig égett ott minden, már amennyit látni lehetett. Semmi nem maradt. A család elhelyezéséről szeretnénk gondoskodni, van egy olyan épületünk, ahol konvektorokkal tudunk fűteni. Ideiglenesen az is segítség – tette hozzá a település vezetője.

– Megoldjuk, hogy legyenek ruháik, most szedjük össze, amit csak lehet. Az egész település összefogott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!