Nagypályás csaló

2022.06.30. 15:05

Titkos tábornoknak adta ki magát egy férfi, saját feleségét is átverte

Vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség egy 53 éves férfi ellen, aki a feleségét is átverve, magát tábornoknak kiadva mintegy 150 millió forintot csalt ki több sértettől különböző előnyök ígéretével.

Az 53 éves férfi 2016 februárjában szabadult a börtönből, majd taxisként kezdett dolgozni, de elhatározta, hogy magát hivatalos, nagyhatalmú személynek adja ki, ezzel megtévesztve másokat. Párhuzamosan több nőt, akikhez érzékeny szálak fűzték, valamint később megvádolt társait is átverte.

A férfi 2016 márciusában megismert feleségének és családjának azt hazudta, hogy a rendőrségen dandártábornok, valamint a nemzetbiztonsági szolgálatoknál és a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál is hivatásos beosztásban van, továbbá, hogy a belügyminiszterrel bizalmi kapcsolatban áll, akit alkalmanként helyettesíteni is szokott a munkájában. 

Ez év októberében ugyanezen hazugsággal tévesztett meg egy másik nőt is, akit arra vett rá, hogy álnéven, magát a Belügyminisztérium dolgozójának kiadva a többi megtévesztett személy előtt erősítse meg állításait.

A kényszeres hazudozó többször ígért állást a rendőrségen pár százezer forintért, valamint a „belügyminisztériumi fedett nyomozók” által korábban használt lakások áron aluli megvételéért vett át milliós nagyságrendű előleget legalább 20 embert becsapva. Összesen 50 ingatlan eladását tervezte.

Egy pályaválasztás előtt álló gyermekek szüleinek 1 millió 800 ezer forintért egy úgynevezett „fekete könyvet” ígért, melyről azt állította, garantálható vele az egyetemre való bejutás, és később a rendvédelmi pályán a vezető beosztás megszerzése is. A valójában az internetről bárki által letölthető és lespirálozott törvénymagyarázatot öten vették meg.

A férfi közel 150 millió forinttal károsította meg áldozatait. A Központi Nyomozó Főügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság a különös, többszörös visszaesőt halmazati büntetésül ítélje fegyházbüntetésre, valamint 117 719 millió forint összegben rendeljen el vele szemben vagyonelkobzást - olvasható az ügyészség hivatalos oldalán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!