Dráma a kiránduláson

2022.06.14. 19:10

Szomorú rejtély: a Balaton partján kezdett fuldokolni, majd meghalt a 14 éves kislány

Újabb gyermekhalál sokkolta az országot, ezúttal egy általános iskolás diák vesztette életét egy balatoni iskolai kiránduláson. A gyermek a fürdőzés után még kijött a vízből, ám nem sokkal később rosszul lett, és a kórházba szállítása után elhalálozott.

Szörnyű események játszódtak le vasárnap Magyarország legkedveltebb nyaralóhelyén, ahol a Bors tudomása szerint egy 14 éves kislány meghalt. A lap munkatársai a legmélyebben együttéreznek a szülőkkel, ezért nem nevezik meg a gyermeket, cikkükben jelképesen csak Andreának hívják.

A Borsnak egy neve elhallgatását kérő informátor árult el részleteket. A fiatal iskolai osztálykiránduláson vett részt a Balatonnál, s a vízben önfeledten fürdött, pancsolt, akárcsak diáktársai. 

Ekkor még semmi jele nem volt annak, hogy baj van, azonban amikor a tóból kiért a vízpartra, már vészjósló jelek mutatkoztak. Andrea nagyon nem volt jól, és ezzel együtt pánikszerűen üvöltözni kezdett, azt kiabálta, hogy rosszul érzi magát. Társai először azt hitték, hogy csak viccel, ám kiderült, hogy nagyon is komoly a helyzet.

– Fájlalta a gyomrát meg a fejét, kiabált, majd hörgött. Nem sokkal később hirtelen összeesett. Aztán jöttek a mentők, úgy tudom, hogy másfél liter vizet találtak a tüdejében, másnap hajnalban pedig már meghalt – mondta a Borsnak az informátor.

Andrea egy budapesti gimnázium tanulója volt, a lap elérte az iskolát, azonban az intézmény nem erősítette meg, illetve nem is cáfolta információkat.

A Bors megkereste dr. Bense Tamás ismert gyermekorvost, aki elmondta: ha a tüdő légzőfelületéhez nem ér hozzá az oxigén, kialakul a fulladásos állapot.

A tüdőben történik meg a levegő gázcseréje. Ez azt jelenti, hogy ha megtelik vízzel, akkor a levegő nem tud bejutni.

Ezért kell a vízibalesetet szenvedettnél meggyőződni arról, hogy van-e légzőfelülete – mert ha tele van vízzel a tüdeje, akkor hiába próbálják újraéleszteni. A normál reflexszel bíró egyén a vizet a gyomrából kihányja, a tüdejéből kiköhögi. Amennyiben nagy mennyiségű víz kerül a tüdőbe, előfordul, hogy leszívásra is szükség lehet. Lényeges a mentők szakszerű segítségét gyorsan igénybe venni – mondta a szakember.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!