Ijesztő

2022.04.24. 06:50

Figyelmetlen vasutas okozott több tízmilliós kárt a Mátrában

Visonta közelében egy mozdonyvezető túl gyorsan tolatott rá az üres vagonokra, ezért nekiment a teljes kocsisornak.

A Mátra Erőmű rendező állomáson, Visonta közelében egy mozdonyvezetőnek az volt a feladta tavaly augusztusban, hogy rátolasson egy vágányra és vegye fel az ott lévő 30 üres kocsit. A mozdonyvezető mellett egy tolatásvezető is volt a vezetőfülkében - írja az Origo.

A mozdonyvezető elkezdte a tolatást, majd a megengedettnél jóval gyorsabban, 47 km/h sebességre gyorsított. A tolatásvezető szólt neki, hogy lassítson.

Forrás: Magyarország Ügyészségee

Ezek után, rosszul a villanyfékezést használta a légfékezés helyett. Ezzel nem tudta megállítani a mozdonyt, ami nekiment az üres kocsisornak.

Hát vagon kisiklott, valamint a mozdony és három kocsi összetört. A kár több mint 10 millió forint, a balesetben a tolatásvezetőnek 8 napon belül gyógyuló sérülései lettek.

Az ügyészség vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetése miatt emelt vádat a mozdonyvezető ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje közmunkára, és tiltsa el a mozdonyvezetéstől.

Illusztráció: 123RF

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!