időjárás

2018.03.16. 17:30

Szombaton kiadós csapadékra számíthatunk

A kezdeti eső fokozatosan havazásba fordulhat. A hőmérséklet is csökken, nem lesz melegebb 10 foknál.

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Pénteken a csapadékzóna fokozatosan kelet felé helyeződik át, késő este már csak a keleti tájakon várható eső. Szombaton a hajnali, reggeli órákban dél, délnyugat felől újabb csapadékzóna érkezik, országszerte tartós, kiadós csapadékra kell számítani.

Kezdetben főként eső várható, ami délelőtt északkeleten és a nyugati határvidéken, később pedig már egyre többfelé átvált havazásba. Az ország keleti és déli tájain átmenetileg ónos eső, fagyott eső is kialakulhat. Szombaton az északkeletire, északira forduló szél egyre nagyobb területen megerősödik, estére viharossá fokozódik. Szombaton a késő esti órákra a délkeleti megyék kivételével hótakaró alakulhat ki, több helyen kell hófúvásra számítani.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában 1 és 8 fok között várható, de az ország délkeleti tájain ennél pár fokkal enyhébb lehet az idő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!