hazai időjárás

2021.05.12. 05:42

Felhőszakadások kísérik a meleg időt

Egyre több helyen kell számítani zivatarokra, de néhol még 28 fokot is mérhetünk.

Délnyugat felől tovább folytatódik a felhőzetnövekedés, ezzel együtt pedig záporokra, zivatarokra is egyre több helyen számíthatunk. Az északkeleti megyékben azonban még sok napsütés valószínű, és ott csapadék is csak késő délutántól, estétől fordulhat elő. A szél délnyugatira, az Északnyugat-Dunántúlon északnyugatira fordul, megélénkül, néhol megerősödik, de zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a csapadékosabb nyugati tájakon 16, 21, máshol 22 és 28 fok között alakul. Késő estére 12 és 19 fok közé hűl le a levegő.

Komoly zivatarok

A reggeli, kora délelőtti órákban a nyugati, délnyugati megyékben néhány zivatar kialakulhat. A késő délelőtti, déli óráktól főként az ország délnyugati, déli felén várható a záporok mellett zivatarok kialakulása, melyek között heves zivatarok is lehetnek. A intenzív zivatarokat felhőszakadás (néhány pontban akár > 20–30 mm), viharos széllökés (60–80 km/h), valamint nagyobb méretű jég (> 1-2 cm) kísérheti. Az esti órákra egyre inkább az ország középső észak–déli sávjára helyeződne át a zivatartevékenység.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!