közel 4000 új jármű érkezik

2020.07.31. 14:35

Nem fékezi a buszbeszerzést a Volán és a MÁV házassága

Egyelőre úgy tűnik, nincs hatással a Volánbusz korábban meghirdetett járműbeszerzési programjára, hogy a társaság és a MÁV közös irányítás alá került – írta a Világgazdaság pénteken.

20200728 Szeged Helyi tömegközlekedési menetrend változás. Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország Képen: 73-as busz menetrendje megváltozik.

Forrás: Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

A MÁV arról tájékoztatta a lapot, hogy mind a vasútijármű-, mind a buszpark megújítását folytatni kell. Megerősítette, hogy

a Volánbusz 2019 és 2022 között 3930 autóbusz beszerzését tervezi, ennek eredményeképpen a vállalat járműflottájának 60 százaléka lecserélődhet.

A járműállomány fiatalítása része a fenntartható közösségi közlekedés és a magyarországi buszstratégia megvalósításának, a vállalat szándéka szerint 2022 végéig 8,99 évre szorítaná le járműveinek átlagéletkorát – közölte a cég a Világgazdasággal.

Hangsúlyozták, hogy a Volán és a MÁV az egységes közlekedésszakmai működtetés, valamint a közös stratégiai vezetés hosszú távú erősítése érdekében került közös irányítás alá. Megerősítették, hogy az év végéig szeretnének kialakítani egy közös jegyértékesítő rendszert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában