évforduló

2020.09.25. 17:55

Megnőtt a meteorológiai előrejelzések súlya

A magyar agrárium versenyképességének megőrzéséhez is nélkülözhetetlenek a meteorológiai adatok, az előrejelzések, a hosszú távra szóló éghajlati modellek.

Az időjárási, éghajlati, levegőkörnyezeti megfigyelések során gyűjtött adatok, az elemzésük, valamint az előrejelzések súlya jelentősen megnőtt a döntéshozatalban – hangsúlyozta az agrárminiszter az Országos Meteorológiai Szolgálat 150. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen pénteken Budapesten.

Nagy István azt mondta: a globális éghajlatváltozás kedvezőtlen hatásainak mérsékléséhez, a magyar agrárium versenyképességének megőrzéséhez, a gazdálkodás megtervezéséhez egyaránt nélkülözhetetlenek a meteorológiai adatok, az előrejelzések, a hosszú távra szóló éghajlati modellek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat nemzetközi szinten elismert szakemberei az élet- és vagyonvédelemben is nélkülözhetetlen szerepet töltenek be – tette hozzá.

Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott kiemelte: az Országos Meteorológiai Szolgálat olyan szervezet, amelyre minden magyar ember büszke lehet. Szakembereik mindenkinek segítséget nyújtanak a mindennapok tervezéséhez – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában