Pénzügyek

2021.01.18. 21:53

Hitelösszehasonlító alkalmazást készített az MNB

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) online hitelösszehasonlító alkalmazást készített azoknak, akik Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelt (MSZH) vennének föl – olvasható a jegybank honlapjának hétfői közleményében.

Forrás: Shutterstock

A díjmentes kalkulátor táblázatos formában mutatja a hitellehetőségeket, alapértelmezésben a teljes hiteldíj mutatók (THM) sorrendje alapján. Nem emel ki ajánlatokat, nem torzítja a piaci árakat, és az online hitelfelvétel megindítását is támogatni fogja. Folyószámlával vagy hitellel rendelkező ügyfelek legkésőbb április 1-jétől, új ügyfelek legkésőbb július 1-jétől kérhetnek ilyen formában MSZH-termékeket. A pénzintézeteknek folyósítási díj nélkül kell biztosítaniuk az online ügyintézést a teljes hitelnyújtási folyamatra közölte a jegybank.

Az MNB a piaci verseny fokozásával indokolta az összehasonlító oldal létrehozását, hozzátéve, hogy januártól már hat intézmény kínálhat MSZH-termékeket. Ezek terjedése a jegybank szerint támogathatja a megfelelő ügyféltájékoztatást, a hitelezéshez kapcsolódó határidők rövidülését, valamint ösztönözheti az online hitelfelvétel folyamatok terjedését.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában