új ötletek

2018.01.20. 07:26

Először rendeznek országos blokkláncversenyt

Magyarország első blokklánc (blockchain) versenyét rendezik meg tavasszal a Blockchaineum alapítói a Corvinus Fintech Centerrel közösen, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és az Eötvös Lóránd Tudományegyetem közreműködésével – közölték a szervezők.

A versenyre a blockchain technológiára épülő, ötlet fázisban lévő vagy már működő megoldásokkal jelentkezhetnek díjmentesen magyar vállalkozók, egyetemisták, startupperek.

Czeglédi Tamás ötletgazda, a Blockchaineum egyik alapítója kiemelte, hogy a kriptovaluták világán kívül többek között az egészségügy, az oktatás, az adózás területén alkalmazható hatékonyan a blockchain, amelynek technológiai fejlesztésében, új megközelítések gyakorlati megvalósításában a hazai informatikai közösség nemzetközi szinten is élenjáró. Az első országos, sőt teljes Kárpát-medencei régióra meghirdetett Block Knights Contest 2018 célja, hogy egyrészt megismerhetővé tegye a blokklánc technológia sokszínűségét, másrészt teret adjon a legújabb jövőbe mutató ötleteknek, megoldásoknak.

A versenyben három tagú szakmai zsűri rangsorol majd, valamint egy csapat közönségszavazással kerülhet be a döntőbe. A továbbjutott versenyzőknek mentorok nyújtanak szakmai támogatást projektjük fejlesztésében, kidolgozásában. A verseny döntőjét májusban rendezik majd a Blockchaineum 2.0 konferencián Budapesten.

A blokklánc-technológia (blockchain technology) egy módszer, amelynek alkalmazásával lehetővé válik különböző értékek és adatok egyszerű cseréje. E technológia segítségével létre lehet hozni digitális fizetőeszközt, így a bitcoin és más kriptodevizák mögött is ez a módszer áll, ám a blokklánc lehetőséget teremt például közvetítők nélküli fizetésekre és átutalásokra is. Pénzmozgatás esetén a tranzakciók történetét egymástól független és egyenrangú számítógépek tartják nyilván és bővítik tovább, és ezekhez bárki csatlakozhat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában