adomány, segítség

2018.02.23. 07:00

Belehúzott az Ökumenikus Segélyszervezet

Hatszázötvenmillió forintból fejleszti infrastruktúráját az Ökumenikus Segélyszervezet, a beruházással több hátrányos helyzetű embert érhet el, és erősítheti regionális jelenlétét.

A segélyszervezet  közleményben arról is beszámolt, hogy az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a költségvetésből száz százalékban finanszírozott projekt 2020. június végéig valósul meg.

„A beruházás során közösségi pontokat, fejlesztő központokat alakítanak ki és bővítik a humanitárius és karitatív feladatok ellátásához kapcsolódó logisztikai és raktározási kapacitásokat”

- ismertették. Javulnak munkatársaik és a programokba bevont önkéntesek munkakörülményei is – írták.

Hangsúlyozták, hogy a fejlesztés következtében gyorsabban érhetik el a hátrányos helyzetű embereket, családokat, illetve a természeti katasztrófák károsultjait, és a krízishelyzet kezelését a lehető leghamarabb meg tudja kezdeni.

Az Ökumenikus Segélyszervezet a támogatást az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program pályázatán nyerte el.

A Katolikus Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Magyar Vöröskereszt szintén 650-650 millió forintot kapott az infrastruktúra fejlesztésére.

Címkék#ökumenikus

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában