Befektetések

2023.05.30. 17:31

A Széchenyi Alapok 10 millió euróval beszáll egy amerikai tőkealapba

Az üzlet eredményeként tehetséges magyar vállalkozások korai tőkebefektetésre kaphatnak lehetőséget, továbbá közvetlen hozzáférést is nyerhetnek egyebek között az Egyesült Államok áru-, szolgáltatás- és tőkepiacához.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Gorodenkoff

A Széchenyi Alapok 10 millió euróval beszáll az 500 Emerging Europe amerikai hátterű befektetőcég legújabb tőkealapjába, amelynek irodája Budapesten lesz - közölte a magyar állami tőkefinanszírozó kedden.

A közleményben kiemelték, hogy az üzlet eredményeként tehetséges magyar vállalkozások korai tőkebefektetésre kaphatnak lehetőséget, továbbá közvetlen hozzáférést is nyerhetnek egyebek között az Egyesült Államok áru-, szolgáltatás- és tőkepiacához.

Hozzátették: a legjobban teljesítő vállalkozások akár újabb tőkeemelési körökben is részt vehetnek.

A közlemény szerint a későbbi befektetők a legnevesebb kockázati alapkezelők a világon, mint például a Tiger Global, a Sequoia, a Two Sigma, az Y-Combinator vagy a Techstars.

A módszerrel számos céget tudtak a nulláról 100 millió dollár feletti értékeléshez segíteni – írták.

Az új alap befektetői elsősorban magánbefektetők, ezenfelül jelen van benne az EBRD is.

A megállapodás szerint a 500 Emerging Europe kelet-közép-európai központját Magyarországon hozza létre, helyi alkalmazottakat foglalkoztat, befektetői eseményeket rendez az országban, továbbá tehetséggondozó program indítását tervezi.

Az együttműködés része továbbá, hogy a Széchenyi Alapok teljes befektetésének megfelelő összeget Magyarországon és a szűkebb régióban fektetik be a következő években – olvasható a közleményben.

A Széchenyi Alapok több mint 150 milliárd forintos vagyont, benne 80 portfóliótársaságot kezel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában