Vasútvillamos

2023.03.19. 18:02

Egyre népszerűbb a tram-train, a 200 ezret közelíti az utasok száma

Folyamatosan nő a Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedő vasútvillamos forgalma, utasainak száma februárban megközelítette a 200 ezret – közölte a MÁV-START vasárnap.

Egy tram-train vasútvillamos Szegeden Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország

Forrás: Délmagyarország

Fotó: Karnok Csaba

A közlemény szerint csúcsidőben 20 percenként váltják egymást a járatok, a szolgáltatás pontos és kiszámítható. Ennek köszönhető, hogy januárról februárra 7 százalékkal nőtt az utazások száma a járműveken, 

februárban már 193 ezren utaztak bérlettel vagy jeggyel 

– írja az MTI.

Az utasok közül legtöbben a teljes vonalra (A-B-C zónára) érvényes jegyet vagy bérletet váltanak. A bérletet vásárlók száma másfélszeresére ugrott a próbaidőszakot követő nyitó hónaphoz képest, februárra elérte 3100-at – írták.

A MÁV szerint március első két hetében az utasszám majdnem elérte a napi tízezret, így a havi forgalom 200 ezer felett lehet, és a várakozások alapján 

májusban folytatódhat a növekedés, hiszen a TramTrain-járatok esetében is kedvező változást hoz a vármegye- és országbérlet bevezetése.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában