Globális minimumadó

2022.07.02. 14:27

Szijjártó: Európa súlyos gazdasági kihívásokkal szembesül

Európa súlyos gazdasági kihívásokkal szembesül a háború és a szankciók miatt, úgy tűnik, tartós lesz a háborús inflációs környezet – írta a külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán szombaton.

Szijjártó Péter posztjában úgy fogalmazott: ebben a helyzetben a termelő vállalatok adóterheinek növelése tovább rombolná Európa versenyképességét, és munkahelyek tízezreit sodorná veszélybe.

„Mi ezért ellenezzük a globális minimumadó európai bevezetését, ráadásul az Magyarországon járna az egyik legnagyobb adóemeléssel. Mi tizenkét éve folyamatosan csökkentjük a munkára és a vállalkozásokra rakódó adóterheket, és nem is akarunk változtatni ezen az irányon” – tette hozzá.

Emlékeztetett arra: pénteken Franciaország pénzügyminisztere azt nyilatkozta, hogy a magyar ellenkezés hátterében valamilyen más típusú ügy áll.
   A külügyminiszter visszautasította a feltételezést, "mi nem szoktunk összekeverni össze nem illő dolgokat". Tisztelettel kérjük francia barátainkat, hogy ők se tegyék. Az adóemelésre továbbra is nemet mondunk - zárta a bejegyzést Szijjártó Péter.

Borítókép: Szijjártó Péter / Facebook

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában