Hajózás

2022.05.06. 13:00

Csaknem egymilliárd forintból újultak meg a dunai kikötők

Csaknem egymilliárdos, 900,57 millió forintos infrastruktúra-fejlesztést hajtott végre a Mahart PassNave Személyhajózási Kft. Dömös, Esztergom, Komárom, Visegrád és Zebegény kikötőiben – közölte a társaság pénteken.

A tájékoztatás szerint a fejlesztés 500 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatást kapott a Széchényi 2020 Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program részeként, a támogatás finanszírozása kohéziós alapból és hazai központi költségvetési forrásból valósult meg.
   

A projekt keretében az érintett települések kikötőiben megtörtént új ponton és híd bekötése, illetve a kikötőterület rendezése. Komáromban megújult az állomásépület, Esztergomban pedig egy új, teljes körű infrastruktúrát biztosító kiszolgálóegység jött létre.   

Mindezek elősegítik a kikötésszámok növekedését, ezáltal a települések turizmusának fejlődését. A projekt keretében több helyszínen kerékpártárolókat telepítettek, valamint új parkolóhelyeket alakítottak ki, hogy ezáltal is ösztönözzék a turistákat, továbbá a lakosságot a vízi közlekedés és a hajójáratok igénybevételére.

Borítókép: Átkelőhajó a Dunán a dömösi kikötőnél 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában