Megbecsült szülők

2022.02.14. 12:48

Kormányszóvivő: mostanra nagyjából minden családhoz megérkezett az adóvisszatérítés (videó)

Családi adóvisszatérítésre még soha nem volt példa Magyarországon; ez egyszerre egy nagy adócsökkentés és családtámogatás is - így fogalmazott.

Mostanra már nagyjából minden családhoz megérkezett az adóvisszatérítés; a kormány több mint 600 milliárd forintot fizetett ki a gyermeket nevelő szülőknek - mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a közösségi oldalára felkerült videóüzenetében hétfőn.

Kiemelte: ezt a hatalmas összeget a gazdasági növekedés, a gazdaság jó teljesítménye termelte ki.

A kormány a sok egyéb családtámogatás mellett ezzel is szeretné kifejezni megbecsülését a munka mellett gyermeket nevelő szülőknek - jegyezte meg.

"Szeretnénk, hogy évről évre előrébb tudjanak lépni a családok, és egyre több pénz maradjon náluk" - húzta alá.

Családi adóvisszatérítésre még soha nem volt példa Magyarországon; ez egyszerre egy nagy adócsökkentés és családtámogatás is - így fogalmazott.

A kormányszóvivő végül arról is beszélt, hogy április 3-án lesznek a választások Magyarországon. Mint mondta, dönteni kell arról, hogy milyen országban szeretnénk élni, olyan országban, ahol nő a gazdaság és ebből a gyermekes családok is egyre jobban részesülnek, vagy ismét a Gyurcsány-korszakban, amikor gazdaságilag tönkretették az országot és elvették a családtámogatásokat.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában