Támogatás

2022.01.14. 16:49

Partnerségi megállapodást kötött az Emmi és a Szerencsejáték Zrt. a fogyatékossággal élők foglalkoztatásáért

A megváltozott munkaképességű emberek sokféle támogatást kapnak az államtól, de azok a munkáltatók is, akik fogyatékossággal élőket foglalkoztatnak.

Kásler Miklós miniszter a pénteki budapesti aláírást megelőző sajtótájékoztatón azt mondta, 

a kormány törekszik arra, hogy mindenki a képességeinek megfelelő munkát végezhessen, és ez a fogyatékossággal élők számára kiemelkedően fontos a megfelelő munkakörülmények kialakításával.

Hozzátette: a kormány az idén 50 milliárd forinttal többet szán a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának elősegítésére, ez 10 százalékkal több, mint az előző évben.

A miniszter közölte: 

az érintettek 44 százaléka - 160 ezer ember - képes a munkaerőpiacon munkát vállalni, ez az arány 2010-ben 18 százalék volt.

Kásler Miklós kiemelte, a megváltozott munkaképességű emberek sokféle támogatást kapnak az államtól, de azok a munkáltatók is, akik fogyatékossággal élőket foglalkoztatnak.

Az ilyen együttműködések értelme a tapasztalatok megosztása, a társadalmi szemlélet szélesítése, valamint a munkakörülmények jobbítása munkáltatói és jogalkotói oldalról - tette hozzá a miniszter.

Bozóky Alex, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója azt mondta, a cég életében meghatározó ez az együttműködés, hiszen egy nemes ügy érdekében fogtak össze a minisztériummal.

Elmondta, a Szerencsejáték Zrt. társadalmi felelősségvállalási célkitűzései fókuszában már két évtizede a fogyatékossággal élők integrációja áll, ezt szeretnék még magasabb szintre emelni, ezzel is hozzájárulva a kormányzati célok megvalósításához.

A vezérigazgató beszámolt arról, hogy üzemeltetnek egy sorsjegyértékesítő karitatív hálózatot, ezzel 160 megváltozott munkaképességű embernek adva munkát 67 település 110 értékesítőhelyén. 

Hozzátette: ezzel a létszámmal a vállalatnál foglalkoztatottak 10 százaléka megváltozott munkaképességű.

Ezen kívül a fogyatékossággal élő játékosoknak a legmagasabb szintű szolgáltatást kívánják nyújtani a lottózókban és a digitális térben testreszabott módon - ismertette.

Bozóky Alex úgy vélte, minél nagyobb egy vállalat, a szerepe annál meghatározóbb nemcsak a gazdaságban, de a társadalmi felelősségvállalás területén is. "A korlátokat csak lehetőségekkel lehet lebontani" - fogalmazott a vezérigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában