megfizethetőbb

2021.07.19. 11:45

Olcsóbb albérletek várják az egyetemistákat

Csökkent a budapesti és a nagy egyetemvárosokban kínált kiadó lakások havi díja közötti különbség.

Budapesten és más városokban is az elmúlt évhez képest megfizethetőbb bérleti díjakkal várja a felsőoktatási ponthatárok csütörtöki kihirdetésével kezdődő főszezont az albérletpiac – írja a Magyar Nemzet. Az Ingatlan.com elemzése szerint

a fővárosban jelenleg átlagosan 140 ezer forintos havi bérleti díjért kínálják a tulajdonosok a kiadó lakásokat, a tavaly ugyanekkor jellemző 150 ezer forinthoz képest tehát valamivel kedvezőbb áron.

Balogh László, a portál vezető gazdasági szakértője szerint az árcsökkenésben az is szerepet játszik, hogy a teljes kínálatban valamivel csökkent a kiadó lakások átlagos alapterülete, amely idén 53 négyzetméter, szemben a tavaly 55 négyzetméterrel.

Fotó: ingatlan.com

A diákok által is nagyon keresett VI., VII., VIII., IX., XI. és XIII. kerületben július közepén 130-150 ezer forintot tett ki az átlagos bérleti díj, amely összegért jellemzően 49-55 négyzetméteres lakások várnak bérlőre.

 

Az Ingatlan.com adatai szerint a nagyobb egyetemvárosok közül Debrecenben 110 ezer, Győrött 108 ezer, Szegeden 100 ezer, Pécsett 99 ezer, Miskolcon 85 ezer forintos bérleti díjakkal kezdődik a szezon.

Fotó: ingatlan.com

Záródott az albérletpiaci olló, azaz

csökkent a budapesti és az egyetemvárosokban kiadásra kínált lakóingatlanok átlagos bérleti díja közötti különbség.

Pedig az eladási árakban továbbra is nagyon jelentősek az eltérések a két piac között. Éppen ezért egyre több befektetési célú vásárló jelenhet meg a fővároson kívüli piacon, főként az egyetemvárosokban, amivel tovább nőhet a kínálat és erősödhet a kereslet is – jelezte Balogh László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában