Hazai gazdaság

2021.02.01. 12:40

Szijjártó: hazánk 140 százalékos növekedést tudott felmutatni a külföldi beruházások terén

Míg 2020-ban globálisan 42 százalékkal estek vissza a fejlesztések.

Az ENSZ gazdasági szervezete statisztikát közölt az elmúlt napokban: amíg 2020-ban globálisan 42 százalékkal estek vissza a közvetlen külföldi beruházások, addig Magyarország 140 százalékos növekedést tudott felmutatni ezen a területen – írta közösségi oldalán Szijjártó Péter.

Hozzátette: ebből három dolog következik:

1. Ez visszaigazolja annak a gazdaságstratégiai döntésnek a helyességét, hogy a magyar kormány a beruházások támogatása mellett tette le a voksát.

2. A beruházások támogatásával még a világjárvány legnehezebb hónapjaiban is tömegesen tudtuk megmenteni a magyarországi munkahelyeket.

3. Amíg a világ más pontjain a vállalatok bezártak és leépítettek, addig nekünk sikerült magunkhoz csábítani ezeket a kapacitásokat, így fejlesztések és új munkahelyek létesülnek országszerte.

Jár a köszönet minden olyan vállalatnak, amely Magyarországba, a magyar emberekbe helyezi a bizalmát, és jár a köszönet a magyar munkavállalóknak, akik nap mint nap bizonyítanak, még a legnehezebb időkben is – zárta posztját Szijjártó Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában