túl az előminősítésen

2021.01.29. 16:30

Indulhatnak a tárgyalások a MÁV motorvonat tenderén

A közbeszerzés tárgyalásos szakasza kezdődik az akkumulátoros-felsővezetékes hibrid járművek tenderén.

20210120 Szentes Bemutatták a 37 méret hosszú tram-train vasúti szerelvényt, vasútvillamost a MÁV Motorgarázsa előtt. A vasúttörténeti jelentőségű jármű 37 méter hosszú és 37 perc alatt köti össze Hódmezővásárhely és Szeged belvárosát. Képen: Lázár János kormánybiztos, Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója. Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország (DM)

Forrás: Délmagyarország

Fotó: Karnok Csaba

Ma tehetik meg utoljára első nyitóajánlatukat a MÁV-Start Zrt. 50 villamos motorvonatra szóló közbeszerzési felhívására jelentkező vasútijárműgyártók – írta pénteki lapszámában a Világgazdaság.

A lap értesülése szerint

az előminősítésen az Alstom, a Bombardier, a Skoda és a Stadler van túl,

így ezek a cégek készülhetnek a közbeszerzés több hónapos tárgyalásos szakaszára.

A járműveknek felsővezetékes és akkumulátoros hibrid meghajtásúaknak kell lenniük. Az első tételt 2023-2024 között, a másodikat 2024-2029 között várja a majdani megrendelő.

A pályázatot az állami személyszállító vasúttársaság már másodízben írta ki, az első tavaly májusi közbeszerzését ugyanis júniusban visszavonta, hogy kiegészíthesse néhány feltétellel – olvasható a Világgazdaságban.

Borítókép: Tram-train átadás Hódmezővásárhelyen / Illusztrációfotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában