November 13.

2020.11.06. 16:43

Indul a regisztráció a Modern Gyárak Éjszakájára

A Modern Gyárak Éjszakáját november 13-án rendezik meg, idén negyedik alkalommal, a 76 csatlakozó vállalkozás a koronavírus-járvány miatt ezúttal online nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt, az eseményre november 6-tól lehet regisztrálni a Modern Gyárak Éjszakája oldalán – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) pénteken.

A közlemény idézte Palkovics László innovációs és technológiai minisztert, a rendezvény fővédnökét, aki elmondta: a Modern Gyárak Éjszakája rendezvénysorozat Magyarország újraiparosításának ünnepe.

A nagyközönség megismerheti a Magyarországon működő gyárakat, üzemeket, mintaműhelyeket, a kulisszák mögé tekintve meggyőződhet arról, hogy a magyar ipari termelés 70 százaléka high-tech.

Az események hozzájárulnak a vállalkozói kedv növeléséhez, a fiatalok érdeklődésének felkeltéséhez, a vállalatok munkaerő utánpótlásához, a korszerű technológiák népszerűsítéséhez tette hozzá a politikus.

A Modern Gyárak Éjszakáján a működési területükön, vállalati mutatóik alapján kiemelkedő vállalkozások nyitják meg kapuikat az érdeklődők előtt.

Az esemény célja azoknak az innovatív megoldásoknak a bemutatása, amelyek versenyképessé, mintaértékűvé teszik a Magyarországon működő gyárakat, üzemeket.

A bejárható gyárak lefedik a gazdaság teljes spektrumát, a repülőgépgyártástól a növénytermesztésen át a fertőtlenítőszer-gyártásig.

A koronavírus-járvány miatt a programok idén az online térbe helyeződnek át.

A virtuális tér számos lehetőséget tartogat, így a Modern Gyárak Éjszakáján elérhetőek lesznek 360 fokos kamerával készült virtuális séták, gyárbemutató videók, riportfilmek és mini-portrék is.

Az online formának köszönhetően az érdeklődők otthonuk kényelméből, egyetlen este alatt végiglátogathatják az ország egymástól távoli pontjain működő gyárakat Zalaegerszegtől Vámospércsig, Makótól Halásziig.

A november 13-án megnyíló bemutatók megtekintése után a regisztrált felhasználók játékos kvízben tehetik próbára tudásukat. A helyesen válaszolók között a szervezők a gyárak által felajánlott ajándékcsomagokat és egyedi gyárlátogatásokat sorsolnak ki olvasható a minisztérium közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában