Járvány

2020.04.30. 14:38

Az előttünk álló hosszú hétvégén sem lesz kamionstop

A folyamatos áruellátás érdekében a tehergépkocsik a veszélyhelyzet miatt visszavonásig hétvégi korlátozás nélkül közlekedhetnek a hazai utakon – közölte csütörtökön az Innovációs és Technológiai Minisztérium, hozzátéve, hogy a kamionstop a munkaszüneti napokon, így az előttünk álló hosszú hétvégén sem lesz érvényben.

Muracsány, 2020. április 24. A Letenye-Muracsány (Gorican) magyar-horvát határátkelõ 2020. április 24-én. A hét szomszédos ország közül egyedül Horvátországgal tudjuk valamennyi határátkelõnket nyitva tartani az ingázók számára, de a késõbbiekben új határátkelõk megnyitására is készülünk - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki ezen a napon megbeszélést folytatott Gordan Grlic Radmannal, Horvátország kül- és Európa-ügyi miniszterével a közös határátkelõnél. MTI/Varga György

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

A forgalomkorlátozást főszabály szerint a tavaszi hétvégéken szombaton 22 órától vasárnap 22 óráig kellene alkalmazni, de az a munkaszüneti napokra is kiterjedne. Ennek megfelelően a kamionstop a következő napokban április 30-a, csütörtök 22 órától május 1-je, péntek 22 óráig, majd május 2-a, szombat 22 órától május 3-a, vasárnap 22 óráig állna fenn. A közúti áruszállítás zavartalansága érdekében azonban a korlátozást visszavonásig felfüggesztették.

Az intézkedés lehetővé teszi, hogy a hazai vállalkozások még rugalmasabban szervezhessék meg belföldi fuvarozási feladataikat. A cégek ennek köszönhetően gördülékenyebben gondoskodhatnak az üzletek folyamatos áruellátásáról, a készletek feltöltéséről, a vásárlói igények kiszolgálásáról.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium egyebek mellett a teherautó- és buszsofőrök számára előírt vezetési és pihenőidők május végéig érvényben lévő módosításával is megkönnyítette a közúti fuvarozást.

Borítókép: Kamion a Letenye-Muracsány (Gorican) magyar-horvát határátkelőn 2020. április 24-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában