Magyar falu program

2019.07.04. 13:59

Több száz fejlesztés indul

A kormány célja, hogy javuljon a falvakban élő emberek életminősége.

Budapest, 2019. március 26. Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelõs kormánybiztos a Magyar falu program újabb pályázatainak megjelenése alkalmából tartott sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2019. március 26-án. Orvosi rendelõre, orvosi szolgálati lakásra és orvostechnikai eszközökre fordítható, 11 milliárd forint keretösszegû pályázati kiírással folytatódik a Magyar falu program. MTI/Kovács Attila

Forrás: MTI

Fotós: Kovács Attila

Több szász fejlesztés indul el 13 milliárd forintból országszerte az ötezer lélekszám alatti településeken a Magyar falu program keretében – közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos csütörtökön.

Közleményében Gyopáros Alpár azt írta, a falusi önkormányzatoknak kiírt pályázati felhívás hatmilliárdos keretére 461, a helyi egyházi közösségi terek fejlesztése című pályázati felhívás hétmilliárdos keretére pedig 487 nyertes pályázat érkezett.

Mindkét kiírás teljes összegét felhasználták.

A kormány februárban hirdette meg a pályázatokat, amelyek közösségi terek fejlesztésére és helyi identitástudat erősítésére adnak lehetőséget a kistelepülések önkormányzatainak és egyházközösségeknek.

A kiírás célja a vidéki településeken nagy számban kiürült parókiák, plébániák, volt egyházi iskolaépületek, és működő, de korszerűtlen önkormányzati ingatlanok hasznosítása, élettel való megtöltése

- ismertette.

Hozzátette, a pályázatokat május közepéig lehetett benyújtani, a Miniszterelnökség hatvan napon belül döntött a nyertesekről, amelyeknek listája a kormany.hu honlapon érhető el.

Gyopáros Alpár hangsúlyozta, a kormány célja a Magyar falu programmal az, hogy javuljon a falvakban élő emberek életminősége. Az első két kiírásra érkezett jelentős túljelentkezés miatt a program 2020-as pályázati céljainak meghatározásakor kiemelt figyelmet fordítanak majd a helyi közösségek fejlesztésére – tájékoztatott a kormánybiztos.

Borítókép: Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos a Magyar falu program újabb pályázatainak megjelenése alkalmából tartott sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2019. március 26-án. Orvosi rendelőre, orvosi szolgálati lakásra és orvostechnikai eszközökre fordítható, 11 milliárd forint keretösszegű pályázati kiírással folytatódik a Magyar falu program.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában