Felértékelődés

2019.04.27. 08:02

Immár vidéken is van milliós négyzetméterár

Budapesten már nem újdonság, Debrecenben viszont mindeddig ismeretlen volt az újlakás-piacon az egymilliós négyzetméterár.

Forrás: Shutterstock

Több mint egymillió forintos négyzetméteráron viszi piacra Debrecenben az egyetem közelébe tervezett prémiumkategóriás épület, az Egyetem Tower lakásait az a cég, amely az utóbbi másfél évben több mint félezer lakást adott el a főváros IX. kerületének most beépülő részén, a Vágóhíd utcában.

Az Allure Residence Budapest Sales Kft. értékesítési igazgatója, Eteley Gábor a Világgazdaságnak elmondta, hogy az Egyetem sugárútra tervezett, hetvenlakásos házzal

nem titkoltan a debreceni BMW-gyárral megjelenő új bérlői keresletet célozzák.

Mindenekelőtt azokat a befektetői céllal vásárlókat, akik az autóipari konszern dolgozóinak és az egyetemváros külföldi diákjainak a prémiumkategóriában tudnak majd a város egyik legdrágább övezetében lakásokat kínálni.

Az Egyetem Tower látványterve
Fotó: vg.hu

Az Egyetem Tower ugyanis átlagon felüli műszaki tartalommal épül, a tetején étkezdével, úszómedencével, szaunával, jacuzzival, a földszintjén étteremmel és elegáns recepcióval, a benne lévő lakásokat pedig kompletten berendezve értékesítik.

A beruházó az Egyetem Tower Kft., a hajdúsági érdekeltségű befektetők egy készre tervezett projektet vásároltak meg, jó lehetőséget látva a város lakáspiacán. Nem mellesleg a lakóház építési engedélyét még a kedvezményes áfa hatálya alatt megszerezték. 2021-re el is készülhet a lakóház, amelynek átlagárai számottevően meghaladják a város új építésű lakásainak árszintjét.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában