Otthonteremtés

2019.02.06. 10:10

A 15 éves futamidejű, rögzített kamatozású lakáshiteleket ajánlja az MNB

Amely pénzintézetek vállalják a „minősített fogyasztóbarát lakáshitel” jelzőt, azok kötelesek árazásban kicsit kedvezőbb feltételű, olcsóbb hitelt kínálni – erről Binder István, az MNB felügyeleti szóvivője beszélt egy tévéinterjúban.

A Magyar Nemzeti Bank kialakított egy pályázati rendszert a bankok számára. Amely pénzintézetek vállalják a „minősített fogyasztóbarát lakáshitel” jelzőt, azok kötelesek árazásban kicsit kedvezőbb feltételű, olcsóbb hitelt kínálni. Másrészt ennek a hitelnek a fogyasztóbarát kezelését is vállalniuk kell – magyarázta Binder István az Echo Tv Jó reggelt! című műsorában.

https://stream.echotv.hu/videos/2019/02/720/20190206_jo_reggelt_binder_istvan.MP4

Gyakorlatilag a hitel teljes futamideje alatt gyorsabb, kedvezőbb, fogyasztóbarátabb kiszolgálásra lehet számítani – emelte ki.

Hozzátette, mára már nagyon kedvező a kamatszint, és ami még szintén fontos, hogy fix kamatozásról van szó, 5-10-15 évre vagy akár a futamidő végéig rögzített a kamat, ami azt jelenti az ügyfeleknek, ha egy kamatemelkedési hullám indulna meg, nem kell aggódniuk, hiszen ez rájuk nem fog vonatkozni.

Borítóképünk kivágás a fenti videóból

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában