Cannes-i szakkiállítás

2018.03.14. 13:12

Nagy az érdeklődés a magyar ingatlanfejlesztési lehetőségek iránt

Több millió eurós befektetéseket is Magyarországra vonzhat a főváros és négy egyetemi nagyváros (Debrecen, Miskolc, Pécs és Szeged) fejlesztési lehetőségeinek bemutatkozása a világ legnagyobb ingatlanfejlesztési kiállításán, a dél-franciaországi Cannes-ban rendezett nemzetközi ingatlan szakkiállításon, a MIPIM-en a magyar stand kiállítói szerint.

A fővárosi önkormányzat, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) közös Magyarország – Budapest-standjának kiállítói konkrét befektetéseket remélnek a négynapos találkozón.

A magyar stand látogatottsága a szervezők szerint jól tükrözte az ország előkelő versenypozícióját az ingatlanbefektetések területén.

Kiemelt érdeklődés övezte a Liget Budapest Projekt miatt is, miután a fejlesztés a tavalyi MIPIM-en Európa legjobb városfejlesztési nagyprojektje lett.

A Liget Budapest Projekt a standon „külön városrészként” jelent meg.

Idén egy újabb magyarországi befektetési környezet részesült elismerésben: a MIPIM-en adták át a Financial Times brit médiacsoport legígéretesebb város díját Debrecennek a 200-350 ezres kis- és közepes városok kategóriában. Az fDi Magazine befektetési melléklete Európa legkiemelkedőbb tőkevonzási stratégiával rendelkező városának járó elismerését Papp László polgármester vette át.

Mártonffy Miklós, Budapest főépítésze kiemelte: a MIPIM-en több befektető is határozott fejlesztési szándékkal kereste fel a standot, aminek a közeljövőben kézzelfogható eredményei lehetnek. Magyarország nem csak a régióban, de egész Európában versenyképes befektetési területté vált a statisztikai adatok alapján is.

Tavaly rekordütemben, 16,7 százalékkal nőttek a beruházások, és ebben nagy szerepe volt az ingatlanberuházások élénkülésének

- emlékeztetett.

Ésik Róbert, a HIPA elnöke szerint a MIPIM-en átvett díjak is mutatják, hogy a vidéki városok fokozatosan felzárkóznak Budapest mellé, országszerte egységesen magas minőségű szolgáltatások, képzett munkaerő és pezsgő ingatlanpiac várja a hazai és nemzetközi befektetőket.

Takács Ernő, az IFK elnöke örömtelinek nevezte, hogy a főváros mellé felzárkóznak a nagy vidéki városok, amelyek közül négy egyetemi város a MIPIM-en is bemutatkozott. A CBRE ingatlan-tanácsadó éves jelentése alapján

a magyarországi ingatlanokba irányuló befektetések értéke évente 71 százalékkal emelkedett 2012 óta, szemben a 26 százalékos közép-európai régiós átlaggal.

2017-ben mintegy 1,8 milliárd euró értékben vásároltak ingatlanokat hazai és külföldi ingatlanbefektetők Magyarországon, és ez a volumen idén vélhetően enyhén tovább emelkedik – mondta.

A március 13-tól 16-ig tartó MIPIM-en 100 ország 3100 kiállítója vesz részt, több mint 50 város képviselteti magát saját standdal, és arra több mint 24 ezer szakmai látogatót várnak. Budapest idén is bekerült a központi konferenciaprogramba. A budapesti nagy ingatlanfejlesztők közül az Atenor, a Futureal, a Gránit Pólus Csoport, a GTC, a HB Reavis, a Horizon Development, a TriGranit és a WING mutatja be tervezett vagy éppen folyó fejlesztéseit.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában