nem nyert

2018.01.22. 11:03

Szabálytalanságokat talált a jegybank az FHB és az OTP nyereménybetéteknél

A jegybank tavaly január 1-jétől kezdődően tekintette át a nyereménybetétek kondícióit annál a két hitelintézetnél, amely Magyarországon ilyen terméket forgalmaz.

A jegybank üzletszabályzatuk kiegészítésére kötelezte az FHB Kereskedelmi Bankot és az OTP Bankot, hogy egyértelmű és teljes körű tájékoztatást adjanak a nyereménybetétek kamat- és nyereményalap számításáról – közölte az MTI-vel a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

A jegybank az FHB Bankot – a termékhez kötődő számviteli hiányosságok miatt is – nyolcmillió forint bírság megfizetésére kötelezte.

Az MNB az FHB Bank esetében azt is előírta, hogy a hitelintézet zárt, nyomon követhető rendszerben vezesse a nyereményalap képzésével kapcsolatos nyilvántartásait.

A bírság kiszabásánál az MNB enyhítő körülményként értékelte, hogy a problémáknak nem volt hatásuk a pénzügyi piacok szereplőire, a hitelintézet a vizsgálat során együttműködő magatartást tanúsított, illetve a sorsolások lebonyolítása megfelelő volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában