megrázó

2021.04.20. 21:10

Felfoghatatlan fájdalom: édesanyja után nagymamáját is elveszítette a súlyos beteg Sárika

A Canavan-szindrómás székesfehérvári kislány, Geszti Sára édesanyja, Zsédely Mária koronavírusban hunyt el pár napja.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A kislány családjának kálváriájáról a feol.hu többször is írt: a Canavan-szindrómás Sárika édesanyja, Zsédely Mária évekig mindent megtett a kislányáért, erőn felül ápolta gyermekét. Nemrégiben kórházba került koronavírussal, és pár napja elvesztette a küzdelmet a betegséggel szemben.

A Canavan-szindróma egy örökletes neurológiai rendellenesség, a betegség tünetei 3-6 hónapos korban kezdődnek. Gyógyíthatatlan kor, kezelése tüneti, a betegek folyamatos ápolásra szorulnak.

A napokban a beteg kislány nagyon nyűgös volt anyukája hiánya miatt, mégis újabb s újabb kivizsgálásokra kellett vinni fájó fogacskái miatt.

Fotó: feol.hu

Ám az édesanya halálhírét újabb tragédia követte: Sárika mamája is az intenzíven küzdött az életéért, de sajnos ő is elvesztette a küzdelmet. A hírt az apuka osztotta meg a Geszti Sára Alapítványa a a Canavan betegekért közösségi oldalon – írja a feol.hu.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában