Hallgassa élőben!
Fotó: Shutterstock

Éveken át szexelt nevelt lányával egy férfi, először 12 évesen erőszakolta meg

A Szegedi Ítélőtábla helybenhagyta a nevelt gyermekét szexuálisan molesztáló vádlott letartóztatását fenntartó törvényszéki határozatot.

13 év börtönre ítélte a Gyulai Törvényszék még a szeptember 10-én azt a férfit, aki 2012 végén kezdett szexuálisan közeledni az akkor 7 éves nevelt lányához,

és több mint 5 éven keresztül, havi rendszerességgel előbb fajtalanságra, majd miután a sértett betöltötte a tizenkettedik életévét, közösülésre is kényszerítette őt.

Az Ügyészség azt írja, a vádlott tagadta a bűncselekmény elkövetését, és az elsőfokú ítélet ellen az elsőfokon eljárt ügyészség valamint a terhelt és védője is fellebbezést jelentett be. A törvényszék a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartotta a vádlott letartóztatását – írja a Ripost.

A Szegedi Ítélőtábla, mint másodfokú bíróság egyetértett az elsőfokú bíróság és a fellebbviteli főügyészség indokaival. Egyrészt az elsőfokú ítéletben kiszabott szabadságvesztés tartama miatt a terhelttel szemben fennáll a szökés és az elrejtőzés veszélye,

másrészt, mivel a vádlott hosszú időn keresztül követte el a bűncselekményt a nevelt gyermeke sérelmére, tartani lehet attól is, hogy szabadlábra kerülése esetén újabb bűncselekményt követne el.

A terhelt bűnösségének kérdésében másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt.

Borítókép: illusztráció

Hozzászólások

hirdetés
A Dal 2021 – Erős egyéniségek alkotják a zsűrit
gyilkosság Nool
Letartóztatták a bárnai gyilkost, aki házuk mellett ásta el nevelőapját
koronavírus / 22 perce
A Nógrád Megyei Közgyűlés alelnöke szerint az oltás beadatása a legcélravezetőbb megoldás
– A legtöbb ember hónapok óta félelemben éli mindennapjait a koronavírus miatt. Újabban pedig a járvány mellett már a vakcinától is sokan tartanak. Némi aggodalom bennem is felmerült, azonban keresztény embernek vallom magam – mondta el portálunknak dr. Bablena Ferenc.
turizmusfejlesztés / 39 perce
Átadták nagycenki Remetekápolnát
így működik / 47 perce
Megérkezett a Covid-gyorsteszt a magyar patikákba, 10 perc alatt megvan az eredmény
Glen Grant / 1 órája
Ritka, 72 éves skót whiskyt árvereznek el Hongkongban
Komolyzene / 1 órája
Ingyenes Rossini-gálát közvetít pénteken a Müpa
megemlékezés / 1 órája
102 éve űzték ki a cseh katonaságot a legbátrabb városból
L. J.
Oltásmutyi / 1 órája
Fű alatt oltakoznak a szocialisták Gyöngyösön