Bulvár-celeb

2023.03.17. 16:08

Kiderült, miért nem jön össze Vajna Timinek a baba

Nem adja fel.

Forrás: TV2

Vajna Tímea tavaly vágott bele a mesterséges megtermékenyítés folyamatába, amit az Instagramon is dokumentált: a közösségi oldalon utalt arra, hogy sikeres volt a beültetés, utána viszont már arról számolt be, hogy elvetélt.

"A legtöbb anya már akkor elkezd lelki kötődést kialakítani a magzattal, amikor az megfogan. Az, hogy mekkora traumát okoz a vetélés, attól is függ, hogy hányadik hónapban történik. Ugyanis a terhesség előrehaladott szakaszában már orvosi beavatkozás segítségével kell eltávolítani a magzatot, ami rendkívül megrázó az anyuka számára.

A vetélésnek lehetnek lelki okai is, például egy összezördülés a partnerrel okozhatja, hogy elmegy a baba.

Az is szerepet játszhat, ha a nő valójában nem akarja az anyaságot vagy fél attól, hogy fel kell adnia az egzisztenciális státuszát. Azt gondolom, hogy az sem jó döntés, ha már a terhesség korai szakaszában mindenki tisztában van azzal, hogy babát vár az anyuka, ugyanis ez rendkívül intim élethelyzet, és az elején jobb diszkréten kezelni" – mondta erről a Hot! magazin megkeresésére dr. Rusz Edit pszichológus.

A teherbe eses esélyeiről már dr. Bense Tamás orvosszakértő nyilatkozott a lapnak:

"Szerencsére egy jól sikerült endometriózis-műtéten átesett nőnek ugyanolyan esélye van a teherbeesésre, mint annak, aki nem szenvedett a betegségben" – mondta, hozzátéve, hogy ily módon akár 40 feletti nőknek is egészséges babájuk születhet.

Vajna Tímea egyébként legutóbb egy bababoltból rendelt, talán egy újabb beavatkozás is sikeres volt az esetében.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában