Szívszorító

2022.02.03. 05:54

Gyászol az ismert magyar zenész, a leukémia miatt vesztette el szerelmét

Fél év alatt ragadta el a gyilkos kór a legendás harmonikás, Márió feleségét. Áprilisban tudták meg, hogy Ancsa súlyos beteg.

Gyógyulása érdekében csontvelő-transzplantációt hajtottak végre az asszonyon, de hiába minden, szövődmények léptek fel és a szervezete végül feladta a harcot - írja a Bors.

 

"Tavaly áprilisban, egy rossz vérképből állapították meg a diagnózist: a feleségem leukémiás. 

 

Voltak már előjelei, mégis derült égből villámcsapásként ért minket ez az információ. Attól függetlenül, hogy mindvégig bíztunk a gyógyulásában, váratlanul ért a halála, mert nagyon jól reagált a szervezete a kezelésekre.

 

Szépen sikerült a rossz sejteket eltüntetni. Jól alakult a folyamat, csak olyan típusú volt a betegsége, aminél elkerülhetetlen a csontvelő-transzplantáció. Sajnos a rendkívül kockázatos beavatkozás után szövődmények léptek fel, ez vezetett az állapota romlásához, ezt már nem bírta ki a szervezete és elveszítettük. A tragédiát végül közvetlenül nem is a betegség okozta. Pedig jól alakultak a dolgok, volt esély a felépülésére, mert nagyon sokan gyógyultak már meg belőle"– kezdte Márió.

 

 

Forrás: Facebook / Márió

 

A zenészre hatalmas felelősség hárult, egyedül kell felnevelni közös gyermeküket, a 12 éves Esztert.

 

"Mindenki a maga módján gyászol, mindenki másképp dolgozza fel a veszteségét. Vannak olyan időszakok, amikor nehezebb, én is volt, hogy megzuhantam, de igyekszem kirángatni magam ebből, mert tudom, hogy Ancsa is ezt szeretné. Sőt, a kislányom miatt is tartanom kell magam. Eszterrel nem kerüljük otthon ezt a témát, a legelején abban maradtunk, ha úgy érzi, beszéljünk róla, tisztáztuk, ne gondolja a kérdéseit tapintatlanságnak. Még ha ezzel az ember nem tud is enyhíteni a fájdalmán, fontos, hogy kimondja az érzéseit" – mondta, majd hozzátette, a családjával jó a kapcsolata, mindvégig vele volt a nagyobbik öccse, aki meghallgatta, és akinek kibeszélhette az érzéseit.

 

A harmonikás nem akart hírverést mindarról, ami a családjában történt, arról pedig különösen szeretett volna hallgatni, hogy súlyos betegséggel küzd a felesége. Tudja, hogy közszereplőként nem tudta volna eltitkolni a gyászát, azonban egyáltalán nem volt még felkészülve arra, hogy beszéljen is a történtekről.

 

"El nem tudom képzelni, hogy aki ezt az információt kiadta rólunk egy lapnak, mi lehetett a célja. Okkal nem beszéltem eddig a történtekről, most azonban olyan helyzetbe kerültem, amire muszáj reagálnom. A feleségem engem a háttérben támogatott, és soha nem akart előnyt kovácsolni magának az ismertségemből. Tudatosan tartotta távol magát a sajtótól, de nem azért, mert neki kellemetlen lett volna, hogy az én párom, sőt! Ő más értékrendeket képviselt, maga döntött arról, hogy nem szerepel velem nyilvánosan, és ezzel nem mi vagyunk az egyetlenek a közszereplők között. A betegségét sem akarta a nyilvánosság elé tárni, nem akart „szenzációt”. Természetesen tiszteletben tartottam a kérését" – mondta Márió.

 

Nagyon nehéz volt ez az időszak Márió számára, mert mindazonáltal, hogy a felesége mellett akart lenni, a koronavírus miatti hosszú kényszerpihenő és a tavaly nyári korlátozások enyhítése után, beindultak a fellépések.

 

"Rengeteg munkám volt, le voltam terhelve, és ennek meg is lett a következménye, borzalmasan legyengült az immunrendszerem. Két oltás után novemberben elkaptam a koronavírust, gyanítom, hogy emiatt fertőződhettem meg. Nem akartam beszélni arról, hogy közben mi történt a családomban. Hosszú hetekbe telt a felépülésem, és sokat tettem azért, hogy visszanyerjem az erőmet. Kondiztam, gyalogoltam, igyekeztem minél jobban terhelni a tüdőmet. Sokáig megmaradt a fullasztó köhögésem, de szerencsére ez is elmúlt. Nemrég voltam egy CT-vizsgálaton, és megyek még a tüdőgyógyászhoz kontrollra" – mondta a zenész, majd hozzátette, a barátaira, a családtagjaira számíthat a jövőben is, ha szüksége lenne rá.

 

Forrás: Facebook / Márió

 

"Kellett idő, hogy visszarázódjak a hétköznapokba, és hogy egyáltalán fellépéseket vállaljak, de menni kell előre, és tudom, hogy a feleségem is ezt szeretné. Itt van a kislányunk, aki tartja bennem a lelket. A munka és a hétköznapok segítenek picit feledtetni a minket ért hatalmas veszteséget."

 

Márió húszéves jubileumát ünnepli, e jeles évforduló alkalmából komolyabb hangvételű ünneplésre készül.

"Méltó módon szeretnék megemlékezni, készülök egy koncertre. Húsz évvel ezelőtt jelent meg az első lemezem. Sokat gyakorlok, van egy kis stúdióm az otthonomban, folyamatosan dolgozom, és bár most kihagytam fél évet, de közben jazz gitározni is tanulok. Egyelőre a saját szórakoztatásomra, nincsenek ezzel kapcsolatban komolyabb terveim, és a két évtized alatt megszokott stílusomtól sem fogok eltérni" - osztotta meg a lappal.

 

Borítókép: TV2

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában