Megdöbbentő

2022.01.12. 17:33

Váratlan fordulat: fia kezéből kirepült kalapács ölte meg Szilágyi Istvánt?

Állítólag csak férje halála után mert beszélni fia agressziójáról Szilágyi István özvegye, Jolika néni. A házaspár segítője elmondta, őt sosem kedvelte Péter, mindig tartották a három lépés távolságot.

2020. májusában holtan találták meg Szilágyi Istvánt, az ország Lópici Gáspárját. A rendőrség az eset után a házaspár fiát, Szilágyi Pétert tartóztatta le, miután kiderült: kalapáccsal verhette agyon édesapját. Nem először bántalmazta szüleit, már eljárás is folyt ellene, azonban a család sosem tett feljelentést, a színész és felesége mindig megvédték fiukat a nyilvánosság előtt.

A férfi azóta is azt állítja, hogy bár apja holtteste mellett találták meg, nem ő volt a gyilkos, hanem egy ismeretlen besurranó. A házaspárt segítő férfi, B. D. mindig három lépés távolságot tartott a Pétertől, aki szerinte nem kedvelte őt:

Az én meglátásom szerint nem mindig örült neki, hogy mentem– mondta a férfi, aki hol tűzifával, hol ebéddel, hol takarítással segítette ki az idős házaspárt. Ő nem látta, hogy féltek volna Pétertől, azonban azt igen, hogy a kapcsolatuk koránt sem felhőtlen:

- Nem vagyok pszichológus, hogy nagy dolgokat mondjak, de biztos, hogy nem volt egy felhőtlen apa-anya-gyerek kapcsolat, legalábbis az én szememben. De bármikor szóba került a gyerekük, csak jókat, szépet mondtak róla. Nem ismertem őket annyira, hogy el tudjam dönteni, mit éreztek. Amikor én ott voltam, konfliktust soha nem láttam közöttük, de sajnos egyszer sérülést igen – mondta. Akkor rákérdezett, de a házaspár azt mondta: elestek, egyszerre...

Fotó: Bors

A tragédia napján Jolika a ház melletti kisboltban kért segítséget, ahol a eladónő elmondta: a színész felesége azzal szaladt át hozzá, hogy Péter kalapáccsal veri az apját. Mivel ezt Péter végig tagadta, a bíró rákérdezett, hogyan is lehet ez. A színész fia ekkor bevallotta, amit eddig titkolt: a kalapács kirepült a kezéből, azzal találta el apját.

A kalapács, ahogy elrepült, az valóban fejen találta az apámat!- vallotta be.

A tárgyalás szakértők meghallgatásával folytatódik - írja a Bors.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!