Bulvár-celeb

2021.08.17. 08:55

Sütő Enikő: Drámák vezettek ahhoz, hogy változtassak

Sütő Enikő évtizedeket tagadhatna le korából, de ő nem teszi, hiszen büszke arra, amit eddig elért. Hatvan fölött is remek formában van, a titka, hogy egészségtudatosan éli az életét. Sok szenvedés, betegség és hibák állnak a sikere mögött, azonban időben meglátta, hogy mit kell másképp csinálnia.

Forrás: Instagram

Sütő Enikő nagy árat fizetett azért, hogy egyszer a jó úton járjon. Személyes drámák vezettek ahhoz, hogy változtasson életmódján.

25 éve élek így, ami pillanatnyilag elég jó befektetésnek tűnik.

Irigyelt modell koromban, és később is, amikor jogászként dolgoztam egy irodában – nem kifejezés, hogy nem voltam egészségtudatos – hanem kifejezetten egészségtelenül éltem – kezdte a Borsnak a ’70-es, ’80-as évek egyik leghíresebb hazai modellje, aki jogot tanult, később szakmájában is dolgozott.

Sütő Enikőnek a mozgás a gyermekkora óta az élete részét képzi, viszont sokszor annyira túlterhelt volt, hogy arra sem tudott időt szakítani. Arról, hogy mi az egészségtudatosság, nem is hallottak.

– Nekünk az akkori korszellemben ez nem volt elvárás, maximum annyi volt, hogy edzeni kell. A sport mindig az életem része volt, gyerekkoromtól balettoztam, tornáztam, kosaraztam, még fociztam is. Ez a sportszeretet meg is maradt, volt hogy azzal is leálltam korábban de mindig visszataláltam a mozgáshoz. Egészségtudatosság? Az hogy van ilyen, ez miből áll, arról mi nagyon keveset tudtunk. Szerencsére nagyot fordult a világ – hangsúlyozta Enikő, aki 1989-ben indította el modelliskoláját, ahol a tanulói első kézből, a legjobbaktól kaphatnak tanácsokat és tippeket az egészséges életmódhoz.

Enikő a saját bőrén tapasztalta meg ennek jelentőségét: a traumák, amelyeket át kellett élnie, vezettek el ahhoz, hogy már 25 éve egészségtudatosan él és nem tér le az útról.

Mindenki életében vannak drámák. Volt epekövem, ám a fordulópontot nekem az jelentette, hogy nem maradtak meg a terhességeim. Akkor észre kellett vennem a jeleket, hogy valamit másképpen kell csinálnom.

– Ez elindított engem egy csomó kérdőjellel, hogy miért van ez, így elmélyültem a témában. Én például nagyon régóta nem eszem húst, mert így érzem jól magam – hangsúlyozta Sütő Enikő, aki ugyanakkor kiemelte, hogy soha nem erőltetné senkire, hogy ne egyen húst, mert mindenki saját maga érzi, hogy mire van szüksége, de ő így érzi jól magát. Azt sem tartja kizártnak, hogy még valaha húst eszik majd, hiszen hallgat a testére és annak jelzéseire.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában