vallomás

2021.06.24. 15:30

„Teljesen távol áll tőlem, hogy szexrabszolgaként tartsak valakit” – jelentette ki Árpa Attila

A színész-rendező betegsége gyógyíthatatlan, súlyos személyiségzavarral küzd, ám úgy van vele, hogy nála vannak sokkal rosszabbak is. Erre pedig egy könyv segítségével jött rá.

Lassan egy éve már, hogy Attila előállt azzal a vallomással, hogy nár­cisztikus szociopa­ta. A kijelentése precedenst teremtett; az őszinteségét néhányan értékelték is, mert nem számít túlságosan megszokottnak, hogy valaki ilyesmivel a nyilvánosság elé áll – írja a Hot! magazin a Metropol szemléje szerint.

„Volt, aki azt mondta, hogy ez a bátor lépés talán más nárcisztikus szocio­pa­tá­kat is arra buzdít, hogy ha nem is „coming outolnak”, de legalább magukba néznek. Már önmagában az a felismerés, beismerés, hogy az ember ezzel küzd, nagyon fontos lépés„ – magyarázta a lapnak a híresség.

Attilát egy, a témáról szóló könyv – dr. Szántó Szilvia A nárcisztikussal egy ágyon című regénye – is arra sarkallta, hogy beszéljen a betegségéről.

„Ezek az emberek borzalmas károkat tudnak okozni”

Attila fontosnak tartja, hogy minél többet tudjanak erről a jelenségről az emberek, és őszintén vallják be saját maguknak és másoknak is a problémáikat.

„Ezek az emberek borzalmas lelki, érzelmi károkat tudnak okozni. Minél hamarabb felismeri valaki, hogy egy ilyen „defektes” egyénnel van dolga, annál hamarabb tudja a döntést meghozni, hogy kiszáll-e az egészből. Biztos vagyok benne, hogy így is lesznek bőven olyan emberek, akik azt mondják: „Oké, értem, felfogtam: ő ilyen!” Csakhogy ezek az emberek nemcsak ártalmasak és manipulatívak, de közben van bennük valami veszettül vonzó is. És ezt a vonzalmat rendszerint tudják is használni” – ismerte be a Hot! magazinnak az Argo sztárja.

Attila úgy érzi, egyelőre nem okozott másoknak mély károkat – bár saját bevallása szerint is lehetséges, hogy van olyan exe, aki ezt cáfolná. Az említett könyv férfiszereplőjéhez mégis sokban hasonlít, ám nem mindenben.

„Teljesen más bennem és a könyvben a szexuális viselkedés. Az, hogy szexrab­szol­gaként tartsak valakit, teljesen távol áll tőlem. Nem volt szükségem ilyenre, és nem is vágyom rá„.

Hamis remények

Dr. Szántó Szilvia A nárciszti­kus­sal egy ágyon című könyve a hamis remények keltette illúzióról szól, egy lelkileg és testileg megterhelő kapcsolatról, ahonnan nehézkes és lassú a kiszakadás. Vannak kapcsolatok, amelyekkel önmagunkat bántalmazzuk? Erről szól a regény, amely Jázmin életén keresztül mutatja meg egy bántalmazó kapcsolat működését és a családi gyökereket is, ahol gyakran jelen vannak a bántalmazás csírái.

A csütörtökön megjelenő Hot! magazin legújabb számában az is kiderül, mi vezette rá Árpa Attilát, hogy ezek a személyiségjegyek rá is érvényesek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában