Krimi

2021.06.23. 10:30

Megrázó részleteket meséltek a környékbeliek a zuglói késelésről: először csak sikoltozást hallottunk

Halálra szurkálta volna válófélben lévő feleségét a 44 éves L. Attila. A sikoltozó asszonyt új párja a testével védte, a támadót pedig hős apósa szerelte le.

Sikolyok és jajveszékelés törte meg a Zugló belső részében lévő kertvárosi utcácska csendjét vasárnap este. Egy elborult férj, a 44 éves L. Attila ugyanis elborult dühvel és késsel érkezett válófélben lévő feleségéhez, akinek rögtön nekiesett a fegyverrel.

Kilencszer szúrt a begőzölt férj

– Először csak sikoltozást hallottunk, furcsa volt, mert ez nagyon nyugodt környék – mesélte a Borsnak egy helybeli.

– A család közel másfél éve költözhetett ide, de sosem voltak hangosak, semmi gond nem volt velük, ezért is furcsálltuk, hogy balhé van – mondták. Elárulták, hogy úgy tudják, az asszony és családja már a válás elindítása után költözött ide, hogy szabaduljon agresszív férjétől, és új életet kezdhessen új párjával. Sajnos a férfi dühe itt is utolérte.

– Először a nőnek ment neki, csöngetés után már a kapujuk előtt megtámadta, az utcán akarta megszúrni, de a párja hősiesen elé ugrott

– mondták. A férfi valósággal összekaszabolta „riválisát”: kilencszer szúrt és vágott bele a férfiba.

Rávetette magát a nő apja

– A sikoltozásra rohantak oda a többiek, akkor már az asszony is dulakodott a férjével, ki akarta csavarni a kést a kezéből, hogy védje a szerelmét, ahogy hallottuk, ekkor a férfi még őt is megvágta – ingatták a fejüket. Információink szerint a házban az asszony és a párja együtt éltek a gyerekekkel és az asszony szüleivel is, végül apja hősiessége mentette meg lányát a tragikus végtől: Attila volt apósa is a sikoltozásra szaladt ki, amikor látta, hogy mi történt, és a lánya vérzik, nem habozott: azonnal rávetette magát vejére, aki ettől megijedt, kocsiba pattant, és elmenekült.

– Az a férfi ölni jött, nem volt kétségünk felőle, nem kizárt, hogy a feleségével és az új barátjával is végzett volna. Ki tudja, mi történt volna, ha az apósa nem avatkozik közbe.

– szögezték le a helyiek. Úgy tudjuk, Attila, bár súlyosan megsérült, de túléli a történeteket, jelenleg stabil állapotban, kórházban fekszik.

Sajnos a héten ez már a második, kísértetiesen hasonló eset: Szegeden a 28 éves gyógyszerész, V. Attila agyonlőtte plátói szerelmét, Zoét, és a lány párját, Sz. Tamást, majd a haldokló nőt brutálisan megerőszakolta, végül magával is végzett.

Ha az enyém nem lehet, másé se legyen!

Dr. Makai Gábor klinikai szakpszichológus a Borsnak általánosságban elmondta: minden kegyetlen gyilkosság hátterében feltételezhetően patológiás személyiségműködés áll.

– Sok esetben hirtelen felindulásból követik el magát a gyilkosságot, de ennek az a pszichológiai háttere, hogy az elkövető az önértékelésében sérül azáltal, hogy őt elhagyták, ezáltal kevésbé szerethetőnek érzi magát – mondta a Borsnak a szakember. – Ez egy olyan belső feszültséget eredményez, amit az agresszióval, a destrukcióval próbál csökkenteni. A harag általában nem a nő, hanem a rivális férfi ellen irányul, hiszen hozzá köti a szenvedését, és azt, hogy elvesztette az élete értelmét – magyarázta a szakértő.

A nőt ilyen esetekben azért ölik meg, hogy ha nem lehet a gyilkosé, inkább ne legyen senkié

– Mindezek mellett érdemes megjegyezni, hogy a nőt gyakran nem előre kitervelten, hanem a heves veszekedést, a dulakodást követően gyilkolják meg. Az egy következő lépcsőfok, hogy miután a férfi szembesül a ténnyel, hogy elvette az életét annak, akit szeret, maga ellen fordul – mondta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában