remek formában van

2021.06.02. 10:12

Korda György elárulta: 82 évesen így készül a buliszezonra

A 82 éves sztár tinédzsereket meghazudtoló frissességgel pattan ki reggelente az ágyból, hogy edzhessen. Gyuri bácsi szemei előtt egyetlen cél lebeg: fizikailag bírnia kell a fellépéseket. Van mire készülnie, a Klárikával közös naptárja már most kezd megtelni felkérésekkel.

Korda György „A hétköznapok kapaszkodói” címen futó podcastsorozatban mesélt először arról, hogy az utóbbi időben egyre többet foglalkoztatja az elmúlás gondolata. Szó sincs arról, hogy valamilyen fizikai probléma árnyékolná be a hétköznapjait, de mindig nagyon megrendíti, amikor arról olvas, hogy egy közeli barátját, pályatársát vagy ismerősét elragadta a koronavírus – írja a Bors.

„100 évre vagyok kalibrálva”

Az ember nem tudja ez alól kivonni magát. Rögtön a saját sorsunkra asszociálunk, ezért megmondom őszintén, hogy a lelki állapotom most nem a legjobb – mondta őszintén, s megnyugtatta a hallgatókat, hogy az orvosa szerint még hosszú évekig jó egészségnek fog örvendeni.

Nemrégiben egy általános orvosi kivizsgáláson vettem részt, az eredményeket látva a doktornő azt mondta nekem, hogy 100 évre vagyok bekalibrálva. Amikor egy ember ennyi idősen másfél órát tud tekerni a szobabiciklin anélkül, hogy lihegne, az adjon hálát a jóistennek.

A saját bevallása szerint fiatalon még nem kímélte önmagát és ahogyan az általában a művészeknél lenni szokott, ő is belevetette magát az éjszakába, nem vetette meg az alkoholt és a cigarettát sem.

Gyakran megesett, hogy reggel ötig ott voltam a Budapest Táncpalotába, amikor hazamentem, jól bekajáltam, utána pedig másnap délután kettőig aludtam.

Fotó: Bors

Harc a kilókkal

Ennek az életmódnak köszönhetően gyorsan felkúsztak rá a kilók, volt olyan időszak, amikor a mérleg 100 kilót mutatott. Ahogy mondja, folyamatosan ezzel küzdött, 50 éves kora körül pedig már komoly nehézséget okozott neki a fogyás.

Világéletemben egy állandó harc volt ez nekem. Egy alkalommal bementem a rádióba és találkoztam Hofi Gézával. Beszélgettünk és elpanaszoltam neki, hogy gondok vannak a súlyommal. Akkor azt mondta nekem: „Tudod hány sovány énekes van, akik senkit nem érdekelnek?” Igaza volt, valóban láttam példát erre az énekesek és a színészek között is – tette hozzá Gyuri bácsi, aki máig odafigyel arra, hogy formában tartsa magát, hiszen tudja, jó erőnlétre van szüksége ahhoz, hogy végigcsináljon egy koncertet.

Kondiban tartja

Naponta 2-3 órát ülök a gépen, és imádom! – mondta a Bors megkeresésére, Korda György

Az én egészségi állapotomnak és koromnak ez a legmegfelelőbb sport. Ezt a két, három órát úgy kell elképzelni, hogy félórás etapokra bontom. Filmet nézek vagy zenét hallgatok, közben szoktam tekerni. Ez a mozgásforma ideális nekem, kondiban tart, felfrissít – magyarázta Korda György, majd hozzátette: A másik sport az szellemi aktivitás, az agytekervényeimet a kártyával tartom fitten. Nem akarok dicsekedni, de a kártyaasztalnál olyan vagyok, mint egy 25 éves, azokat a cseleket, amiket Ronaldo vagy Messi megcsinál a focipályán, azokat én az asztalnál vagyok képes hozni. A kártya elképesztő mértékben megmozgatja az agyamat.

Fotó: Bors

Már kezd megtelni a naptár

Korda György azt mondja, hogy a szakmája miatt elengedhetetlen, hogy fizikailag jó karban legyen. Alkalmanként egy vagy két órát állnak Balázs Klárival a színpadon, ami komoly igénybevétel a testnek.

Legnagyobb örömünkre elkezdett megtelni a naptárunk – mondta Korda György.

Júniusban már indulnak a bulik, ha csak egy hétre is elengedtük volna magunkat, most nagyon nehéz lenne a visszatérés. Örömhír – folytatta az énekes –, hogy jó pár élő zenekaros koncertünk lesz, amit nagyon szeretünk Klárikámmal. Ezeknek a buliknak egészen más a hangulata, felemelő négy, öt zenésszel közösen alkotni. Privát bulikat egyébként egyáltalán nem vállaltunk el a vírus óta, jobbnak láttuk, ha óvatosak vagyunk. Ott fizikailag nagyon közel lettünk volna a közönséghez, ami járványügyi szempontból nem szerencsés. Remélem, ez a mögöttünk lévő másfél év olyan lesz nemsokára, mint egy rossz álom, ami elmúlt. Visszagondolni sem akarok rá.

Fotó: Bors

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában